Julfesten 2019 fick alla att trivas

LINDESBERG. Julfesten 2019 i Lindeskolans aula är över för den här gången. Succén blir större för varje år och alla som varit på de två föreställningarna under fredagen och lördagen längtar redan till nästa jul.

-Genrepet igår fredag, innan den första föreställning, var hemsk, berättar Jeulfestens musikaliske ledare Jesper Hugosson. Men när föreställning kom igång blev det istället riktigt bra.

Jesper Hugosson är någon form av musikaliskt geni, det vet de flesta som bor eller verkar i Lindesberg. Men att få ihop en så råproffsig show som Julfesten på några timmar borde göra Jesper till given att få Årets kulturpris eller Årets musikpris i Lindesberg – varje år.

Så bra är faktiskt showen. En bra mix av artister och låtar, trivsamt på gränsen till att artisterna lika gärna kunde sitta hemma i någons vardagsrum och spela och umgås. Och kryddade med hemma-i-Linde-glad Martin Almgren, en intellektuellt kanonrolig Stefan Jansson och en totalt ohämmad Per Fritzell kan Julfesten bara bli en riktigt stor succé.

Linnea Wilhelmsson tar mer plats för varje år och det är svårt att förstå att hon inte står på någon scen i Stockholm varje kväll. Hon sjunger med en känsla som framkallar ståpäls och har ändå ett rum av integritet omkring sig.

Ny för i år var rockaren Björn Eremo och det blev succé direkt. Björn är ju före detta rockstjärna i Lindesberg och man nästan kände hur sugen han var att dra några gamla nummer på scenen, visserligen några år äldre och Eremos mikrofonfattning hör endast hemma i forna tider – fram till Julfesten 2019. Nästa år kommer alla artister att sticka in mikrofonen mellan ringfingret och lillfingret.

Musikerna bakom går inte heller av för hackor. Trummisen Magnus Lindberg håller sen låg profil men är oerhört viktig. Basisten Andreas Lockström skapar gunget i salongen. Mångpysslaren Rickard Larsson körar, spelar gitarr, synt och triangel, och allt han gör är klockrent, precis som när han leder Manskören Harmoni under Capricerna i april.

Gitarristen Per Hillius är något alldeles extra. Med sisådär fyra, fem gitarrer spelar han sig igenom Julfesten 2019, men bjuder också på ett solo som måste vara något av svenskt rekord. Martin Almgren framförde Eric Claptons gamla Leyla från 1973, och Per Hillius avslutade med ett solo i världsklass och som hade kunnat hålla på fortfarande om inte Jesper Hugosson vinkat frenetiskt med vänsterarmen efter några minuter – ett tecken på att man är inne på sista takten.

Ni som inte var på Julfesten 2019 – se till att boka biljett för Julfesten 2020 redan nu.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.