Julfesten – en känsla av storstad

LINDESBERG. Den första dagen av Julfesten är avklarad och lördagens gäster kommer sannolikt inte att få en sämre upplevelse. Underbart bra, med en känsla av Cirkus eller Berns i Stockholm, men ändå, tack vare Stefan Jansson, en julfest som hör hemma i Lindesberg.

Det är svårt att skriva en allmän story om en show som Julfesten i Lindesberg. Mellansnackaren Stefan Jansson lyfte den här fredagskvällen till riktiga höjder, och då talar vi om en show som hade platsat på vilken scen som helst.

Jesper Hugosson är ett slags obegripligt musikaliskt geni, Linnea Wilhelmsson har en pipa som många drömmer om, Per Fritzell är så proffsig att de flesta tv-stjärnor borde vara avundsjuka och Martin Almgren är… alltid Martin Almgren. När man sedan låter en figur som Stefan Jansson fungera som lim mellan låtarna är man hemma och Julfesten skulle göra samma succé i Stockholm, Malmö eller Göteborg, som den gjorde i Lindesberg på fredagskvällen.

De i publiken som tog en helkväll och åt mat innan föreställningen fick en föraning när Per Fritzell sjöng och Martin Almgren agerade dansare i bastkjol och gröna kallingar. Och det skulle bara bli bättre.

Svårt att nämna höjdpunkterna i showen. Väldigt bra timat med rockiga toner och ord av Stefan Jansson, som nog ändå var kvällens höjdpunkt. Jansson intervju med kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber kommer att gå till historien och presentationen av de vinster som det osålda lotteriet skulle gett var extremt roligt.

Fredagskvällen innehöll ingenting som inte redan fanns. Martin Almgren visade att han dras åt country`n rock-hållet och visst vore ett framtida framträdande med Jill Johnsson något att se fram emot. Per Fritzell är så grymt proffsig att ingen förstår. Han byter om och spelar spex, men visar också att han är en otroligt duktig sångare. Linnea Wilhelmsson har väl knappt kommit ur de lokala perspektiven, men sjunger som om hon stod på scen i Stockholm.

Julfesten äger rum även under lördagen och allt ska inte avslöjas, men sannolikt blir inte showen sämre.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.