Julian Lundberg ersätter Mikael Lönn

NORA. Nora BK och tränaren Mikael Lönn går skilda vägar efter vårsäsongen. Anledningen sägs vara tidsfaktorn då Lönn bor i Karlstad.

Under hösten blir det istället Julian Lundberg som tar över som förstetränare.

Det var nog väl optimistiskt att tro att det skulle fungera att bo i Karlstad och träna och leda Nora BK, men Noras sportchef Peter Palmqvist ville ha Lönn som tränare och hoppades att situationen skulle fungera.

– Syndabocken gällande detta är förstås undertecknad då jag trodde och hoppades att tidspusslet skulle kunna läggas trots att förutom avståndet så har Mikael ett jobb som kräver mycket tid. Vi tackar Mikael för den tid han varit i Nora BK och han har en stor del i att vi har plockat 19 poäng så här långt, skriver Palmqvist på klubbens hemsida.

Nora BK löser tränarfrågan genom att ta in Julian Lundberg som Lönns ersättare. Julian Lundberg, 35 år, har tidigare varit assisterande tränare i KIF Örebro, huvudtränare i Nordvärmland i division 2 och var så sent som förra säsongen tränare i seriekonkurrenten Södertälje. I Södertälje blev det dock ett hastigt avhopp från Lundbergs sida sedan han och familjen mordhotats vid ett tillfälle där även däcken på hans bil skars sönder. Polisen misstänkte matchfixning som en anledning till hoten.

Nora BK:s övriga tränare i truppen är underrättade om den nya situationen och klubben hoppas att dessa stannar på sina poster.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.