Källberg avslutar veckan med koreanskt

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg avslutar ännu en lugn vecka med att laga koreansk mat. Lite fotboll och Nora BK och de rykande striden om Restauranghögskolan i Grythyttan blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Varför går alltid de bästa först?

En lika lugn vecka som den förra är snart slut och det är väl bara att med bävan gå vidare mot nästa vecka. Som journalist känns det varje år som om sommarens nyhetstorka är över juli är slut, men av erfarenhet vet man att kommer att fortsätta långt in i augusti.

Uppe i Hällefors tycks det ändå vara full fart kring förslaget att flytta Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan – till Örebro. Styrelsen för Örebro Universitet verkar vara ensam om förslaget och den beställningsutredning som genomförts sågas vid fotknölarna. Jag kan för mitt liv inte förstå varför inte styrande politiker slår näven i bordet och eller åtminstone tar den sittande styrelsen i örat. Bättre att göra en pudel redan nu, än senare, när ett tokigt beslut redan är fattat.

Jag var på Norvalla i veckan för att se Nora BK ta emot BK Forward i Myresjöhus Cup och fick mig en funderare över vart NBK står inför seriestarten om någon vecka. Visst, man ska inte såga NBK efter en match mot ett betydligt bättre lag (division 4 mot division 2), men svårt att se att Nora BK skulle vara ett topplag i fyran i alla fall. Kanske var inte alla spelare med mot Forward, men jag tror man måste höja en bra bit om man inte ska bli indraget i nedflyttningsstriden i fyran. Jag hoppas min oro är obefogad och om ett par veckor och några matcher i serien vet vi svaret.

Jag nåddes i söndags av beskedet att ständige entusiasten, cyklisten och spinningledaren Mikael Funck gått bort. Jag och hustrun har ”plågats” av Micke, som spinningledare på gymmet, varje tisdag och torsdag under hela vintern och vi har sett fram mot nästa säsong, men just nu känns det som att jag aldrig mer vill sätta mig på en spinningcykel igen. Varför är det alltid de bästa som går först? Fruktansvärt orättvist och sorgligt. R.I.P. Mikael.

Det blir en lugn kväll, helt i Coronans tecken. Lite koreansk mat ska lagas och grillas under kvällen, men den höll på att frysa inne. Jag åkte ned på stan (Lindesberg) på förmiddagen för att inhandla de ingredienser som gör att maten smakar Korea och var på sex (!) affärer för att köpa en speciell chilikräm som heter Gouchujang – och ingen hade. Desperat åkte jag även in till Hemköp på vägen hem och där fanns den eftertraktade chiliblandningen, tack för det. Jag är lite fånig med sånt där och kunde kanske ha tagit en annan chilipaste, men börjar man tumma på recepten blir de snabbt gråa och intetsägande. Om det blir gott är en helt annan sak!

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

1 Comment

  1. Mja, lite tveksam till ”koreanskt” !

    Satsar hellre på landsbygdspartiet, dvs, ”hemjagat”. Köpte vildsvinsfärs och
    fixade biffar. Oj vad är det här !

    Mac Donlands, släng er i väggen, eller börja med lokalproducerat.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.