Källberg efter julbordet denna vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är mätt och belåten den här fredagen och påminner oss alla om det ansvar vi måste ta kring pandemin. Läs Källbergs krönika här.

Alla måste dra sitt strå till stacken

Sådär ja, då var julen avklarad och det känns som om man borde gå in i en fasteperiod – åtminstone fram till nyårsafton. Kilon som kämpats bort under hösten visade sig lura alldeles runt hörnet och har redan återtagit sin plats kring midjan – åtminstone känns det så.

Trots att den här julen inte påminner om någon annan jul, hoppas jag att alla tagit sitt ansvar för att minska smittspridningen. Ingen är nämligen undantagen det personliga ansvar som alla invånare i Sverige har. Många, många mår dåligt av den pandemi som virvlar runt bland oss, men bara om vi alla tar det ansvar vi måste ta kan vi få bukt med ett virus som håller på att ta kål på oss. Jag lider med alla inom vården som formligen går på knäna av allt arbete. Jag lider med alla andra som fått förändrade förutsättningar i och med pandemin – företagare som tappat intäkter eller personal som tvingats ställa om verksamheter 180 grader. Oavsett yrke mår ingen speciellt bra av att hamna så långt utanför sin ”comfort zone” som vi gjort under de senaste tio månaderna. Ändå måste ALLA dra sitt strå till stacken för att begränsa smittspridningen. Punkt.

LIF Lindesberg fick en rejäl julklapp när man fick klartecken från Jocke Bååk om en comeback under våren. Allt för att hjälpa sin moderklubb och ganska typiskt LIF att hitta en en ”hemmalösning”. Med lite träning kommer Jocke att bli den tillgång man hoppas på. Och ett fint exempel på brandgul klubbkänsla. Klubbchefen Ricky Nordahl skulle inte tveka om det saknades vänstersexor och förmodligen skulle Micke Martinsson, Herman Arenvang och Bengt Zetterlund också dra på sig matchstället om det blev riktig kris.

Även Lindlöven har hamnat i en oönskad situation. Man måste nämligen vinna den uppskjutna hemmamatchen mot Grums den 28 december för att ta sig till Allettan och det här uppskjutna scenariot innebär att Löven just nu är ointressant för nyförvärv. Det brukar nämligen vara så att de bättre spelarna i de klubbar som inte tar sig till Allettan blir ”heta” för klubbarna som ska spela i den bättre serien, men vilken spelare skulle våga skriva på för Löven innan man är klar?

Juldagen och fredag idag och överbliven julmat kommer förmodligen att stå för menyn ikväll, precis som i de flesta hem. Vet inte riktigt vilken rätt som smakade bäst på årets julbord, men en liten fin skinka från Bergslagsdelikatesser, gjord på vildsvin, besegrade klart tamgrisens bakdel den här julen.

Jag gissar att fredagsmenyn ser ungefär likadan ut i hela Bergslagen. Och kanske blev det lite kvar av julsnapsen?

Jag önskar er alla trevlig kväll och en god fortsättning.

2 Comments

 1. Men det gäller väl inte regeringen, de har väl inga begränsningar? Både Löfv en, Lena Hallengren, Morgan Johansson var och julhandlade. Dan Eliasson valde att åka på Spaniensemester över jul när problemen i Sverige är som värst. Så tar alltså en generaldirektör ansvar. De följer inte sina egna råd, men det ska alla andra göra

 2. Blir till att prova !

  Våran lågprisskinka hade en hög med stjärnor och var ”smaskig” Kan vi få
  bättre vara i Nora,så är det bara att tacka och buga.

  Till nyårsafton har vi däremot importerad mat ! Naturbetad lammstek från
  Halland. Men kanske kan politikerna hjälpa Bergslagens bönder att producera
  mat i den här kvalitetsnivån och sälja den lördagsmarken

  När det gäller snapsen har systemet i Nora ett långt försprång framför Örebro.
  Inte 100 m lång kö !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.