Källberg försöker se så mycket sport som möjligt

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg avhandlar mest sport denna fredag. Politiken går på halvfart, men på sportfronten är det intensiv då både sommar- och vintersäsongerna pågår parallellt. Läs Källbergs krönika här.

Nyfiken på hur LIF ska spela

Vädermässigt en riktig skitvecka. Jag hade planerat att roboten hemma på gräsmattan skulle få jobba hårt en sista vecka för året, men så blev det inte. Jag skickade ut den lilla gröna, men allt var så surt att han (han heter Murre efter en tidigare katt) körde fast på platta backen, trots att gräset inte var speciellt långt. Nu får jag hoppas på några fina höstdagar innan Murre får ta vintervila, eller får jag själv helt enkelt klippa med den gamla hederliga Stigan.

Den lokala fotbollen är över för den här säsongen och jag åkte till Frövi för att se firandet av serieseger i sexan. Sista omgången i alla serier bruka bjuda på lite ovanliga resultat, men fan vet om inte Kopparberg BK slog någon form av rekord när man på bortaplan mötte Kurdiska FF Örebro på Trängen. Kopparberg låg absolut sist i norrsjuan inför den sista omgången, och det är då de överraskande resultaten brukar komma – när jumbon helt plötsligt besegrar ett topplag. Men inte på Trängen. Kopparberg BK går in i vintervila med 0-17 i baken efter 0-5 i halvtid! Hur är detta ens möjligt? Kurdiska FF Örebro spelar ju faktiskt också i sjuan…

Roligt dock att Nora BK tog sig till final i Myresjöhus Cup och nu får möta BK Forward i finalen. Att Örebro SK åkte ut i kvarten var väl inte konstigt…

Hockeysäsongen är igång. Hallelulja. Jag har hunnit se Lindlöven få stryk mot tippade topplaget Mariestad och jag har hunnit se Guldsmedshytte SK få stryk i overtime mot tippade topplaget i Hockeytvåan, IFK Arboga, och ytterliga lite på nätet. Ingen Halleluljastämning så här långt, men Lindlöven ser bättre ut än jag trodde, GSK ser ut som ett mittenlag och utan att ha sett Hällefors IK ser det ut som att HIK kan överraska.

LIF Lindesberg måste visa något positivt mot Skånela hemma på söndag. Sveriges mest envisa lag måste visa oss som inte tror på LIF:s 6-0-försvar att det verkligen fungerar. Man har tagit in en målvakt (Tom Shev Ton) som är riktigt bra på när- och kantskott, men man har inte gett honom en chans med det försvar man spelat så här långt. Bättre i andra mot Amo senast, då man gick ut på 3-2-1 (typ), men när attackerna kommer står man där med hälarna fastlimmade på 6-meterslinjen. Få se hur man formerar sig mot tuffa Skånela på söndag..?

Tanken var att jag skulle åka till Hällefors ikväll för att titta på ishockey, men en annan sak kom emellan. Alltså blir det fredagsmys på hemmaplan och lite god mat att laga. För hustrun och mig blir det Havets Wallenbergare för allra första gången på hemmaplan. Lite fin torskrygg och norsk laxfile mixat till en Wallenbergare, precis som en Wallenbergare brukar tillagas. Potatispuré, rårörda lingon och ärtor ska fungera lika bra till fisken. Vi får väl se hur det blir.

Hör av dig om du har frågor eller bara njut av fredagskvällen!

2 Comments

  1. Nora är väl i högsta grad lokalt, och den väldigt långa höstsäsongen har avhandlats flera gånger i 24i. Kanske dumt att använda ordet lokalt i sammanhanget, men jag menade de serier som hanteras av Örebro läns fotbollsförbund. Nora, som ju spelar i en nationell serie, räknas inte… /Källberg, 24i

  2. Lokala fotbollen slutar 20/11. Då har Nora sista matchen. Men Nora kanske inte är lokalt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.