Källberg förvånad över kommunikationen

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg menar att avhoppande kommunalrådet Margaretha Eriksson inte hade något val. Källberg förvånas dock över hur Socialdemokraterna i Nora kommunicerar. Läs Källbergs krönika här.

Ett konstigt ledarskap, om någon frågar mig

Fredag och åter dags att stämma av veckan som passerat. Har varit ganska lugnt på sportfronten, men detta har uppvägts av en hel del politik.

Den största enskilda händelsen i veckan kommer förstås från Nora. Kommunalrådet Margaretha Eriksson valde i onsdags att avgå efter skandalhanteringen av missförhållandena på äldreboendet Tullbacken. Hon hade verkligen inget val och erkände också att hon borde ha informerat övriga politiker direkt hon fick information om det som skett – redan i september. Det som förvånar mig är det sätt Socialdemokraterna i Nora kommunicerar på. Tycker man att man har något positivt att förmedla så kommer ett pressmeddelande där kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson uttalar sig, men handlar det, som i fallet med Margaretha Eriksson, om något negativt, så är det Ulf Carlsson, Arbetarepartiets vice ordförande i Nora, som får uttala sig. Det var också Ulf Carlsson som fick uppdraget att informera om hur sossarna hade fullt förtroende för Eriksson för ett par veckor sedan. Jag kan nästan garantera att Oscarssons föregångare Svenerik Nykvist inte hade gömt sig bakom någon annan, utan hanterat det hela helt annorlunda. Hade han känt stöd för Eriksson hade han, och ingen annan, uttryckt det och hade han inte, så hade han slagit näven i bordet. Nu känns det nästan som om Socialdemokraterna i Nora inte vill utsätta kommunstyrelsens ordförande för något som kan uppfattas som negativt. Ett konstigt ledarskap, om någon frågar mig.

Väl i Nora så var jag på bandy i söndags. Det som tidigare hette Swedice Arena heter numera Danfo Arena, men bandylaget heter fortfarande Nitro Nora av någon anledning. Hur som helst valde jag definitivt fel match att bevaka. NNBS spelade minst sagt svagt och måste absolut höja sig rejält om man inte vill riskera att rasa ur den exklusiva serie man spelat upp sig i.

Lindlöven gjorde inte heller någon bra match i lördags då man förlorade hemmaderbyt mot Kumla, men jag är övertygad om att Löven kommer att visa en annan inställning borta mot Grums på söndag. Tränaren Jussi Salo var heligt förbannad efter derbyt och sade inte ett ord efter matchen. Han drog upp dragkedjan på jackan och gick hem.

LIF Lindesberg förlorade på nytt förra helgen, men har en bra chans att ta första hemmasegern på söndag, då Tyresö gästar Lindesberg Arena. Var med och tävla om biljetter till matchen, det ligger en artikel med tävlingen på 24i:s förstasida, och det finns fortfarande biljetter kvar att vinna. Vore kul för LIF om det kunde bli mycket folk på läktarna.

Även Lindesberg Volley gjorde en tunn insats i bortaderbyt mot Örebro igår. Tre raka i baken och även där en missnöjd tränare i Sebastien Bougeatre. Men Bougeatre vet och känner sig lika delaktig som spelarna och hinner kanske kompensera en del till nästa match.

Lite fredagsmysigt ska det också bli när allt är klart för dagen. Snön regnade bort och och återskapade det höstmörker vi levt med en tid nu, men med en sprakande brasa och lite tända ljus kan det nog bli en bra fredagskväll ändå. Kvällens middag blir av det nyttiga slaget. Varken jag eller frugan var sugna på något långkok ikväll, så vi gör en god Caesarsallad istället. Snabbt, enkelt och jäkligt gott.

Ha en bra fredagskväll!

Posted by on 24 november, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 kommentarer till Källberg förvånad över kommunikationen

 1. S Johansson

  1 december, 2017 at 13:59

  Moa

  Veckans propagandaartiklar, som socialistpartiet,
  distribuerat, via det lokala tidningsmediet i Nora,
  är väl bara en bekräftelse på att allt inte står rätt till inom socialen och vården.

  Inte ett ljud från vårdpersonal, anhöriga eller gamla.(policy)

  Jag är benägen att ansluta mig till ”inga sossar i vården”. (travestering på inga vinster i vården).

 2. moa

  30 november, 2017 at 14:07

  Inom politiken så är det väl alltid en person som ska offras om det skiter sig, en person som alla ska peka finger mot och säga ”fy på dig”, även om det är kollektiva beslut som fattats. Dock kanske inte alltid just den personen som fattat just det felaktiga beslutet, utan mer den svagaste som slängs åt vargarna, oavsett skuld eller ingen skuld.

 3. S Johansson

  27 november, 2017 at 08:18

  Jan Larsson

  Skrämmande läsning.
  Innebär att man inte kan bli av med politiker, trots att Nora körs i botten.

  När man i förlängningen röstar, måste man av allt att döma, begära fullständig upplysning på personerna, inklusive gjorda affärer, kontakter med byggföretag, banktillgångar, brottsregister mm.
  Dessutom bör personerna presentera CV.

  Rösta blir med andra ord komplicerat, om man skall få bra folk i den ”demokratiska socialismens” anda.

 4. Jan Larsson

  26 november, 2017 at 16:30

  En sakupplysning till Tomas Källberg ! Arbetarekommunen dvs det socilademokratiska partiet har skött frågan med Margareta Eriksson på ett korrekt sätt . Det är nämligen ingen annan än partiet och den enskilde förtroendevalda som kan avgöra om en person ska avgå eller inte ! Och ytterst är det den enskilde själv som avgör det hela . Ingen kollega eller någon annan förtroendevald politiker kan avgöra den saken , i ren formell mening , alltså inte kommunstyrelsens ordförande tex . Det finns inget sådant utrymme i kommunallagen ! Kommunfullmäktige kan tex inte rösta om en sådan fråga , någon paragraf som behandlar misstroendevotum finns inte i kommunallagen ! Så Ulf Carlsson var rätt person att gå ut med detta och Oskarsson har ingen formell roll att hantera det hela , oavsett om hon slagit näven i bordet eller inte , som du framställer det som . Jan Larsson vice ordförande Kommunfullmäktige

 5. S Johansson

  24 november, 2017 at 19:59

  Inte politiker

  Den brasa Du talar om glöder i ”tystnaden”. Policy
  dvs att tysta folk håller inte i längden.

  Röstar man i ”demokratisk” anda i Nora,(som kommunaljobbare) så överlåter man också sin yttrandefrihet, om man väljer Socialdemokraterna. Du har inte längre rätt att yttra Dig fritt inom Nora kommun, eftersom där råder ”tystnadskultur” ! (policy).

  I tystnadskultur, är dessutom livsfarligt att yttra sig i dag, eftersom ämnet driver in på annat än politik. Härskarmentalitet på olika sätt existerar
  förmodligen också i Nora.

  Sista utspelet från sossarna, är utan tvekan en dålig variant från ”kamraterna” på andra sidan Östersjön, även om dom är skickligare i tävlingsgrenen.

 6. Inte politiker

  24 november, 2017 at 17:06

  Sossarna i Nora verkar vara i full fart mot att medvetet förlora nästa val. Om man nu klarar sig fram till valet över huvud taget. På intet sätt försöker man reda upp situationen och tror att missförtroendet ska kunna tystas ner. Man verkar tro att om man lägger locket på så glömmer folk. Att man dessutom inte gått in och stöttat M Eriksson och verkar vara som att ge någon silkessnöret. Man verkar totalt glömma att man utför ett minoritetsstyre i Nora. Som man nu bär sig åt är bara att ge Kverulantpartiets ordförande S Johansson bränsle till den brasa hen försöker tända. Det sossarna håller på med verkar vara att bädda för att gamla kufar, vars bästa före tid gått ut för länge sen, ska återkomma som politiker. Snacka om att begå självmord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.