Källberg frågar sig vad de gjort?

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg märker lite, lite av att det är valår, men undrar hur oppositionerna resonerar ute i kommunerna. Vem kommer ihåg vad oppositionen gjort under mandatperioden, funder Källberg. Läs fredagskrönikan här.

Fredagsmys med skottning

Fredagsmys med skottning, eller hur ska man beteckna denna dag? Skottandet kommer i alla fall ingen med den minsta täppa undan. Fredagsmyset är väl mer frivilligt, men är kanske en lämplig belöning efter kampen mot snön.

Politiskt börjar man märka att det är valår. Inte så att någon enstaka politiker direkt försöker profilera sig, men jag som söker efter politiska frågor märker förstås att det rör på sig. Majoriteterna försöker sparka igång så mycket byggprojekt och andra projekt som möjligt och även oppositionerna börjar förstå att det är dags att vässa pennorna för att skapa sig en position inför september månads val.

Majoriteterna i våra fyra kommuner har det egentligen ganska enkelt, möjligen med undantag från situationen i Nora. Visst finns det opposition, men vem kommer ihåg vad oppositionen i någon av våra kommuner verkligen slagits för under den här mandatperioden? Det är väl helt enkelt så att oppositionen är lika nöjd med hanteringen av de äldre och resultaten i våra skolor, annars skulle vi ju komma ihåg.

I Nora har ju verkligen oppositionen haft sin chans med ett mandatmässigt svagt S-styre. I Lindesberg har man ett starkare styre, men där oppositionen hade kunnat utnyttja det oheliga styre som S och C fört. Samma sak i Hällefors, där ändå en viss spänst finns, men där S och M ändå levererat. I Ljusnarsberg vet jag inte ens om det finns något som heter opposition, åtminstone har den i så fall varit ganska tyst.

Det är väl så vi väljare måste resonera. Vi har det vi har och byter inte gärna ut det om vi inte får något bättre.

På sportfronten börjar det ljusna, åtminstone för LIF Lindesberg. Efter de två inledande förlusterna 2018 har man lagt undan finskjortorna och hittat nya arbetskläder – blåstället. Nu, med två segrar i ryggen, ser LIF ut att kunna gå mot en ny vår och kan, om allt faller väl ut, vara med där uppe kring det övre kvalstrecket.

Lindlöven har det tungt i Allettan, men kämpar med näbbar och klor för att ta sig över det förhatliga strecket som förkunnar att säsongen är över lite för tidigt. Det krävs dock att laget orkar i de matcher som är kvar, med start i morgon lördag – hemma mot Borlänge.

Nitro Nora BS har det ännu tyngre i bandyallsvenskan. Förankrat på kvalplats för fortsatt spel i Allsvenskan krävs förmodligen en seger borta mot Västanfors i morgon samt ytterligare en seger. Bara att hålla tummarna.

Nå, nu är det snart dags att göra en invägning för veckan och därefter bestämma om man ska unna sig något gott ikväll eller om det blir morötter dippade i vatten. Det går åt rätt håll, men fan så sakta. Skulle behöva byta ut några timmar framför datorn mot lite motionerande, men fan så svårt när det finns jobb för 25 timmar per dygn.

Ha en trevlig kväll, och ät, ni som kan!

Banner

2 Comments

 1. Källberg har försökt att få fart på oppositinen i flera krönikor, men ingen har riktigt hängt på. Är det Källbergs tanke? Eller är det lika illa som Källberg skriver. Jag skulle vilja ha fler åsikter.

 2. Visst är det annorlunda i Nora !

  Sossarna har hela tiden varit tvungna att liera sig med ”något annat”, för att behålla makten.
  Makten har varit och är det väsentliga i deras politik, sen får det vara hur tokigt som helst.

  Resultatet ser vi i dag ! Gråpapper i vart och annat skyltfönster; butiken nedlagd.
  Tomter, som ligger till salu i tiotals år. Det går med andra ord uselt för Nora.

  Till råga på allt kommer dåligt underhåll fram i skolan. blir nog att smöra, för att få lärare till
  en vattenskadad skola.

  Det som saknas, är sossarnas oförmåga, att samarbeta, med vanligt folk.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.