Källberg fredagsskriver i Katalonien

BLOGG. Idag skriver krönikören Tomas Källberg sin fredagskrönika på en balkong i Katalonien i Spanien. Golfreportage, lite brottslighet i Bergslagen och lite uteblivet fredagsmys blir det. Läs krönikan här.

Idag uteblir fredagsmyset

En lite annorlunda fredag. Sitter på ett hotellrum i Cambrils i Spanien och har precis kommit hit efter en härlig golfrunda på Lumine Golf Club en kvart bort. Erkänner också att det står en iskall spansk öl inom armlängds avstånd när dessa rader skrivs.

Men jag spelar inte bara golf. Anledningen till att jag hamnat just på Lumine Golf Club är att anläggningen drivs av Calle Carlsson. Den minnesgoda kommer ihåg Calle som en duktig golfare med Stjernfors GK som klubbadress och som testade vingarna på de större tourerna ute i Europa. Golfkarriären gick väl sådär, men Calle hittade andra vägar och är idag chef på en riktigt fin anläggning med två 18-hålsbanor och en 9-hålsbana ungefär en timmes bilresa från Barcelona. Under nästa vecka kommer en rad artiklar om Calle, ressällskapet från Lindesbergs GK och anläggningen. Hit åker man nämligen ganska enkelt, även om man råkar bo i Bergslagen.

Som ni sett har vi publicerat en serie artiklar om brottsligheten i Bergslagen under veckan. Vissa brottstyper visar en positiv trend samtidigt som andra tenderar att gå åt fel håll. All statistik bygger dock endast på antalet anmälda brott och uppklarandegraden eller hur många som i verkligheten lagförs/döms går inte att få fram – tyvärr. Att folk då och då slår varandra på käften är väl kanske en del av livet, men själv tycker jag att det är sorgligt att så många brott tycks vara relaterade med droger. Inte heller där finns någon officiell statistik, men man behöver ju inte vara någon Einstein för att förstå att drogade personer enbart sitter hemma och löser korsord i lugn och ro. Förutom handel med droger, innehav och bruk hamnar ju de här personerna i bråk, de kör bil och hittar på en himla massa tokigheter som ligger inom epitetet kriminalitet. Kanske är drogerna Bergslagens största problem idag?

Ikväll väntar således inget sedvanligt fredagsmys med frugan. Jag får hålla tillgodo med Kurt Albin, Åke Persson och Fredrik Öster och det är ju inte riktigt samma sak. En god middag och ett glas rioja blir det förmodligen ändå här nere i Katalonien. Mer mys behövs inte idag.

Jag hoppas alla läsare hemma i Bergslagen får en riktigt bra fredagskväll.

Posted by on 21 april, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg fredagsskriver i Katalonien

 1. S Johansson

  22 april, 2017 at 11:19

  Känns lite skämmigt, att störa !

  Men för att spackla på en del i veckans statistik, så;
  Varför går det bra i andra kommuner och uselt i Nora ? (läs prisökning på småhus i Halland)

  Får rekommendera; ”Vi som bor mitt i maten”
  utgivare, Vardagens mysterier 2015
  070-6304796 ath@bredband.com
  VTAB Falkenberg.

  Sista sidan omfattar en karta, där olika människor i en bygd samarbetar.

  I Nora gäller samarbetssvårigheter, girighet, hybris med känt resultat. Gäller framför allt
  ledningen, politiska och tjänstemanna.
  Kostsamma ”samhällsutvecklare” får säkert huvudvärk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.