Källberg gillar det LIF Lindesberg gör

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg fortsätter att vara trött på Coronapandemin som härjar. Lite handboll blir det också och ett miniprojekt under påskhelgen. Läs Källbergs krönika här.

En felaktig hostning och det är kört

Jag är väl medveten om att det är långfredag och jag ska inte tråka ut er läsare med en lång krönika. Coronan behåller sitt grepp över Bergslagen och vi alla vill nog mest att pandemin snart ska vara över. För mig börjar den här halvkarantänen kännas riktigt illa och all fritid som finns i hjärnkontoret går till nära och kära.

Fan, den här coronan gör livet riktigt svårt. Inte så att jag är direkt drabbad, men jag vill inte heller bli smittad och jag vill definitivt inte hamna i den situationen att jag skulle smitta någon. Frugan, som jobbar som sjuksköterska, och jag pratar ganska mycket om det här när vi träffas. Det borde ju vara så att hon är mer i riskzonen än vad jag är för att smittas, men vafan… en felaktig hostning på golfbanan eller på mina fåtaliga reportageutflykter och jag kan vara den som smittar under några dagar – utan att ha symptom. Jag tror att ovissheten är det som lägger ett mörkt täcke över oss alla just nu.

Av få artiklar i veckan som gått har jag skrivit flera om LIF Lindesberg. Det har ju faktiskt presenterats ett par glada nyheter. Ett pokerproffs, Stefan Karlsson, blir ny tränare och målvakten Robert Mjörnander har skrivit på för ytterligare två år. Stefan Karlsson hade jag aldrig träffat, men mötet i måndags kändes riktigt bra. Jag frågade om han skrivit på något papper om att fortsätta spela ett omodernt 6-0-försvar, men Stefan skrattade och dementerade. Handboll 2020/2021 måste spelas med moderna teorier, sade han och meddelade att han nog också kan tänka sig att plocka målvakten när LIF spelar anfall. Tack och adjö till stenåldern alltså…

Vad gäller målvakten Mjörnander är jag riktigt glad. Han fick inte chansen efter handbollsgymnasiet, men är ändå stark nog att återvända efter en utflykt till Kroppskultur. Sånt, gott folk, tyder på rejäl styrka innanför pannbenet och sånt behöver LIF Lindesberg. Jag har ingen aning om vad som händer med trasige Marcus Mattsson, men LIF skulle klara sig bra med Mjörnander och nykontrakterade Ludvig Mattsson mellan stolparna.

Långfredag står det i kalendern. En av årets mest lugna dagar, även för mig. Dagen har tillbringats på verandan på skuggsidan, där ett lite vindskydd eller staket tillverkats. Ungefär när den här krönikan publiceras öppnar jag dock en Mariestad och ger mig för idag. En del återstår av mitt miniprojekt, men påsken är lång och det kommer att vara klart när helgen är över. Och jag kommer att hinna gå en eller annan golfrunda också.

Igår blev det lite påskinspirerad mat med lax som huvudingrediens och idag sänder jag mina tankar till hårt Coronadrabbade Italien – och äter pizza.

Ha en bra långfredag och en Glad Påsk!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.