Källberg glad för Lindlövens skull

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg tar i veckans krönika upp sportlovsaktiviteter, politiska möten utan politiskt innehåll, Lindlövens Play Off samt de svenska vallaproblemen. Läs Källbergs krönika här.

Sportlov med nåltovning och kärleksdisco

Ytterligare en vecka i Bergslagens vinterlandskap, som inte är speciellt vintrigt. Men vem klagar på snöbrist? Solen skiner, det är fredag och lite god mat ska lagas och det är lättvallat.

Förr sade man alltid att snön kunde få försvinna efter sportlovet, men då var då och nu är nu. Att åka skidor är inte att tänka på och att åka skridskor funkar inte heller, åtminstone inte om man vill vara utomhus i det fina vädret. Vad ungarna gör på sportlovet nu för tiden vet jag inte, men jag såg att man ordnade nåltovning, kärleksdisco och möjlighet för de sportlovssugna ungarna att bygga en mjölkpaketsraket i Nora. Själva sportandet verkar ha hamnat i bakgrunden, åtminstone i lilla Nora…

Själv är jag glad över Lindlövens framgångar i vinter. Laget har nu kvalificerat sig för Play Off-spel och det blir en dyr rysare att ta sig an Visby Roma i nästa vecka. Jag vet inte om Lindlöven flyger ner laget för match i Visby på tisdag, eller om det blir att ta med bussen och färja över, men match på tisdagskvällen innebär en tredagarstripp för föreningen. Som tur är för Lindlöven har man rutinerade och resvane Henry Nordlund i ledarstaben.

Visby Roma brukar vara ett vasst lag i slutet av säsongen, men vännen Roger på Gotland säger att Visby Roma varit i en formsvacka den senaste månaden och han tippar Lindlöven som segrare över matchserien. Jag hoppas Roger har rätt.

Politiskt har inte så mycket hänt sedan i början av december, och efter nästan två och en halv månad ser man, som journalist, fram mot digra ärendelistor när både Noras och Lindesbergs kommunfullmäktige sammanträder i veckan som kommer. Att läsa ärendelistorna den här gången hade alltså lite en Triss-känsla över sig, men precis som med vanliga Triss-lotter blev det två nitlotter. I Lindesberg har man i och för sig några intressanta punkter, men i Nora har man helt tappat bort politiken från dagordningen. Bortsett från ett par tjänstemannapunkter är de mest intressanta frågorna ”Information från revisorerna” och ”Val av ett nytt ombud till Hopajola”. Kära nån, vad ynkligt, säger jag… som alltid frågat mig varför man inte lägger in en allmänpolitisk debatt eller någon annan debatt när den politiska dagordningen är mager.

Det var länge sedan jag åkte längdskidor, men jag gillar att titta på storfräsarna i tv-soffan. Dock har det inte varit så muntert i vinter för våra svenska stjärnor. Gång efter gång står de i målfållan med tårar i ögonen och pratar om dåliga skidor och Charlotte Kalla ser lika sur ut som om hon hade stoppat en hel Polarkaka i munnen. Jag föreslår att man skickar hem vallateamet till Sverige och låter skidåkarna valla själva. Tiden åkarna skulle förlora på detta skulle vi i tv-soffan vinna på färre intervjuer där åkarna ändå säger samma sak i tävling efter tävling. Jag undrar hur de här skidåkarna gör när de är hemma och tränar? Har de egna vallare som står redo klockan åtta på morgonen eller tvingas Kalla gnida på lite Swix blå alldeles själv?

Nu äntligen fredagskväll och jag ska omgående bege mig ut i köket för lite matfixande. Finns det någon bättre avkoppling än att laga mat? Förmodligen skulle jag aldrig ha skrivit så för 20 år sedan, men tiden har sin gång. En orgie förr i tiden var också kladdig, men idag består orgiekladdet mest av såser, redningar och dressingar.

Laga något gott ni också och ha en trevlig kväll!

4 Comments

  1. Nja, det finns nog de som saknar snön, ex.vis de som investerat i plogutrustningar av olika slag. Själv saknar jag den dock inte. Har någon underlig känsla att snön kommer i slutet av mars. Ett år fick jag snö i sandalerna när jag landade på Arlanda den 16 mars

  2. @ Fegis… Jag vet inte om jag känner mig speciellt negativ. Jag tycker de styrande i Nora sköter sina uppdrag med en hel del att önska och det har jag väl uttalat många gånger tidigare. Nora behöver en riktig borgmästare och det har man varit långt ifrån under ganska många år nu. Svenerik Nykvist borde ha hållit ut några år, tror jag. Då hade det sett annorlunda ut. Jag älskar Nora, men tycker det är synd att man idag har så svaga politiker… /Källberg

  3. Varför är du så negativ Källberg? Politikerna gör väl så gott de kan tror jag. Önskar dig ändå en bra fredagkväll.

  4. Mjölkpaketsraket i Nora !

    Speglar väldigt väl politiska korthuset. Kicka till en kartong, så rasar hela härligheten.

    ( har rasat) !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.