Källberg har följt valet från sängen

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har tillbringat en stor del av veckan i sängen, drabbad av Covid-19. Därför blir det en kort krönika den här veckan.

Malou har räddat mig

Fredag igen och en vecka jag gärna glömmer. Det här jävla pandemiviruset är giftigt, jag lovar. Jag är lindrigt drabbad, men har säkert sovit bort halva veckan trots lindrig feber och även i övrigt lindriga symptom. Visst, man kan säga att det är som vilket virus som helst, men på något sätt är symptomen delvis obeskrivbara – de bara finns där och de stör. Det blir nog inte värre än så här och det är jag glad för. Det ringde en smittskyttsläkare som sade att antingen försvinner det efter en vecka eller blir det värre. Jag hoppas att min Covid försvinner – för alltid.

Jag har suttit i hemkarantän, tillsammans med hustrun, i en dryg vecka nu och har fortfarande symptom. Hustrun fick en bättre variant och är redan på benen, men hon är också yngre och i bättre kondition än jag. Fredag idag och jag hoppas bli symptomfri under helgen. Efter det ska man fortsätta sin karantän i ytterligare 48 timmar och sedan ska allt vara som vanligt igen. Jag har inte vågat boka en enda grej nästa vecka, men jag hoppas vara igång som vanligt framåt tisdag eller onsdag.

Vi har väl alla fascinerats och frustrerats i veckan över valet i det stora landet i väst. TV-medierna har sänt dygnet runt, först med mängder av experter som lade ut texten för just sin lilla tårtbit av expertkakan. Därefter har vi hört i stort sett samma experter backa en aning när valresultatet uteblev och nu idag lyssnar vi på experter som försöker analysera hur lång tid det tar att räkna poströster. Som sängliggande har jag sett det mesta och själv tackar jag Malou von Sievers för att jag ändå bytte kanal då och då. Jag nämligen för vana att alltid byta kanal när von Sievers dyker upp i rutan. Jag hittade en bild jag fixade till efter förra valet där jag hade lagt mig till med en Trump-kalufs och jag klistrar in den igen, i hopp om att aldrig mer behöva lyssna till vad den galne mannen säger.

Mycket mer blir det inte den här veckan. Jag har inte varit ute och mestadels haft mobilen avstängd, så ni läsare har nog bättre koll på Bergslagen den här veckan än jag har. Hustrun började jobba nu på eftermiddagen, så det blir ingen fredagsmeny här hemma heller. Jag räknar dock iskallt med att jag är ”frisk” i morgon kväll och vi har pratat om en mumsig hemgjord pizza på lördagskvällen. Perfekt, säger jag.

Håll er borta från folk och ha en trevlig helg!

5 Comments

 1. Öppning i möjligheterna att få titta på detaljplanerna över Nora ?

  Om man har ett ”meröppetkort”, kan man ta sig in på biblioteket kvällstid, enl
  någon sorts nyhetsmeddelande, i rött.

  Då blir det genast en följdfråga; Hur skaffar man sig ett sådant, när bibblan är stängd ?

  Verkar som det numera skall vara svårt för boende i Nora att ta del av ”maktens”
  planer.

 2. Uah, vad jobb som samlas mens du ligger och drönar med coivid !

  Nu har ”hen kommunen” stängt tillgängligheten till detaljplaner mm, som är offentliga
  på biblioteket, genom att helt sonika slå igen dörren.

  Samma gäng som låst in sig på ”allaktivitetshuset” ?

  Noras hemliga politikerstyre, går inte ens att läsa Nerikes Allehanda.

 3. Jag har alltid tyckt att du har varit i bra kondition. Prata fotboll över 18 hål i sommar?

 4. Catharina Ingelman- Sundberg
  Goda Rån är dyra.

  Så du inte tappar greppet om Bergslagen och Nora

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.