Källberg hyllar Lindlöven och LIF Lindesberg

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har genomlidit ytterligare en nyhetstorr vecka, men Källberg är ändå en aning positiv. Lindlöven och LIF Lindesberg står för hösthoppet på olika sätt. Läs Källbergs krönika här.

Lindlöven och LIF håller hoppet levande

Visst har det varit samma lugna nyhetstempo den här veckan, men jag märker ändå små tecken på att vi snart är tillbaka till det vanliga tempot. Jag får tacka herrarna Östlund och Nordahl för några bra samtal som ger framtidstro.

Först och främst måste jag nämna Tomas Östlund, i folkmun kallad Osten. Ett ständigpositivt energiknippe som aldrig skulle spilla tid på att grubbla. Möjligen kan Osten vara lite för positiv, men ett bakslag glömmer han lika snabbt som ett missat utslag på golfbanan. En svordom och direkt ser han en möjlighet med andraslaget – även om bollen ligger en meter ner i en damm. Nu landade han även publikfavoriten David Berg i veckan och Lindlövens trupp ser väldigt potent ut. David var publikens favorit när han senast spelade i Lindlöven och jag lovar att det kommer att bli samma sak igen. Ni ska få se. Jag vet dessutom att Osten inte har jobbat klart den här veckan, utan har ytterligare ett ess i rockärmen. Vi får dock hålla oss till tåls till dess kontraktet är undertecknat (förmodligen i morgon lördag).

Den andre att nämna är LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl. Ricky har visat sig passa för sin roll som handen i handsken och är så oerhört engagerad i vad som sker i LIF att jag inte fattar hur han hinner. Han har ett finger med i det mesta som sker och han följer A-laget så nära att jag ibland misstänker att han är med och tränar. Ricky fick aldrig några stora rubriker som spelare, men jag kommer ihåg när han tog sin plats och alltid kom fram och hälsade på mig som fotograf. Visserligen tror jag att han log inombords, då han säkert visste att allt klister han hade i kardan överfördes till mig – och klister och små kameraknappar fungerar väldigt dåligt ihop.

Nå, LIF Lindesberg besegrade Eskilstuna GUIF i förra helgens första träningsmatch och visade att man är på rätt väg. I morgon ställs man mot HK Malmö i ytterligare en träningsdrabbning och det ska bli kul att se hur man agerar mot ett av Sveriges bästa lag.

Och psst. Jag vet att Ricky Nordahl har en spelare att presentera kommande vecka. Håll ögonen öppna.

Politiskt behöver vi inte bli speciellt långrandiga. I mer än 20 år har jag försökt att förklara för framför allt oppositionspolitiker att sommaren är den tid då man kan få utrymme i media och en bra möjlighet att föra fram just bra oppositionspolitik. Men det går inte fram, oppositionspolitikerna vill också ha semester och då kommer väljarna i sista hand. Men jag är ju bara en av alla som röstar och min åsikt tycks väga väldigt lätt.

Bäst oppositionspolitiker just nu är läkaren Peter Jilke. Han har länge försökt få fram ett svar från centerpartisten Charlotte Edberger om var hon står i frågan om en fortsatt nattakut på Lindesbergs lasarett, men Edberger vill inte svara. Idag publicerade vi en upprepad fråga från Jilke och kort därefter ett debattinlägg från fyra centerpartister från våra kommuner. Det senare inlägget var inte speciellt klarläggande, men alla som följer med i politiken inser att centerpartisterna i länet borde träffas och diskutera frågan, då man uppenbarligen inte har samma åsikt. Edberger sitter i hälso- och sjukvårdsnämnden, som fattat beslut om att stänga akuten på kvällar och nätter, och där sitter inte de centerpartister som inte håller med. Det är i och för sig samma sak med styrande Socialdemokraterna och vi som bor i norra länsdelen måste ha detta i minnet när det är dags för val nästa gång. Peter Jilkes fråga gäller alltså fortfarande.

Fredagskvällen blir som vanligt lugn och städad. Hustrun och jag satsar på lördagen den här veckan då något kilo Vätternkräftor ska avnjutas. Det känns lite som att gamla tiders kräftskivor har sett sina bästa dagar, då en kräfta och ett kvarter var menyn, och vi ska testa såväl de svenska godingarna som havskräftor, tillsammans med några moderna tillbehör.

Njut av augusti månad, kräftor och allt som skördas!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.