Källberg låst vid datorn med covid-19

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har konstaterats positiv för Covid-19 och det mesta måste omprövas. Inte speciellt sjuk, men ändå sjuk. Det blir en veckas skrivande från hemmet för Källberg. Läs Källbergs krönika här.

Vet inte om jag vågar bota med whisky?

Fredag igen men inte vilken fredag som helst. Det här är fredagen då jag har konstaterats positiv för Covid-19. Hur fan jag har fått det här jävla Kina-viruset, som förmodligen har hanterat Corona-restriktionerna bäst i hela Bergslagen? Nu blir det sju dagars total karantän och hållna tummar för att inte just jag hamnar i en respirator. Jag vet att risken är oerhört liten, men ändå. Fick ett mejl från läkaren Peter Jilke som ingav hopp, men man vet fan aldrig… Jag brukar bota förkylningssymptom med supermedicinen whisky, men fan vet om jag vågar den här gången.

Hur som helst är jag inte någon supersmittare. Jag tvivlar på att jag smittat en enda människa. Jag sitter vid min dator och åker ut på de jobb/reportage jag behöver göra, försöker hålla mig på avstånd, tvättar händerna och spritar ofta. Men ingen verkar ju riktigt veta tidsaspekten med smittan, alltså tidsavståndet mellan det man blir smittad till dess man smittar själv och hur länge. Att sedan de egna sympomen, då man ska testa sig, kan komma både tidigt och sent gör ju inte saken enklare.

Jag har förstått att smittan slår hårt här och där i Lindesberg just nu och egentligen förstår jag inte varför man inte tar i med mer drastiska åtgärder här och där. Men vem bestämmer sånt?

I övrigt är jag glad över Lindlövens vecka. Två poäng mot Köping borta i söndags och tre poäng borta mot Grums i onsdags, och detta utan att riktigt få till det. På söndag tar man emot ett Forshaga som är vant att förlora och tre Lövenpoäng är ett måste. För första gången den här säsongen får man ta emot fler åskådare än 50 och publiken betyder säkert en hel del. Lindlöven är annars något av en gåta den här säsongen. Förmodligen har man en bättre trupp än föreningen någonsin ställt på isen, men man saknar avslutare av rang och vore Kent ”Kneten” Andersson 30 år yngre vore han välkommen sju dagar i veckan.

Nu tror jag att det ordnar sig för Lindlöven och att man tar sig till Allettan även i vinter, men Lindlöven behöver lära sig att hantera att man är laget alla vill besegra. Från säker källa vet jag dock att ikon-spelaren Max Lalander är nära spel och bara genom hans inställning kommer en hel del att hända. Kanske redan mot Forshaga..?

LIF Lindesberg går igenom en liknande process. Laget vann senast men ligger fortfarande på negativ kvalplats, och måste bevisa sig i varje match. Man hade tre ess inför säsongen – Jesper Nilsson, Herman Bosson och Fatlum Ahmeti – och ingen verkar veta om Fatlums inhopp mot Vinslöv senast var tillfälligt eller ej. I övrigt vilar ett stort ansvar på ”Nisse”, något jag tror han kommer att hantera utmärkt. Jag är glad att unga spelare som Algot Hane, Fabian Lindholm och Asso Eliassi verkar ha fattat vad som krävs för att spela i Allsvenskan.

Fredagsmys är inte att tänka på. Hustrun och jag skulle ha haft vännerna Helena och Tomas på middag i morgon lördag, men det fick vi såklart ställa in. Vi hade planerat ett italienskt tema, men detta är såklart bara att glömma. Alltså får hustrun och jag sitta i varsitt hörn av soffgruppen och käka proscuitto, oliver och salami och lova varandra att aldrig stödja de kineser som väljer att äta skitmat från någon skitig marknad i Wouhan som skitiga fladdermöss älskar att föra vidare. Medger att jag är lite extra negativ just idag, men det får ni ta. Alla kinesiska marknader får ursäkta.

Ät ingenting från Kina ikväll och jag hoppas att ni får en bättre fredag än jag.

10 Comments

 1. Kan vara läge att få fixat gräsklipparen.Har kollat dina bilder från gräsmattan och lite annat från Karlsängsskolan
  och vad hittar vi där ?

  Din gräsklippare tycks lida av samma syndrom som ungarnas bilar, dvs dom har
  fått elektroniskt knäpp, av bilderna på gräsmattorna att döma.

  Kanske ställer kommunen upp med teknisk assistans, när det visar sig att spårningen
  leder till telningarnas smittsamma åkommor.

 2. Finns en hel del fotboll på tv. Kanske finns lirare även utanför Olovsvallen?

 3. Visst kommer jag att hålla nyhetsflödet igång, men tvingas sitta i karantän i hemmet i minst sju dagar. Det kommer att bli dåligt med nytagna bilder, men desto mer tid till att läsa utredningar, politiska handlingar och annat spännande. /Källberg

 4. Nu får du faktiskt skärpa upp dig , Källberg !

  Ta din whisky, sätt på grillen och bete dig som vanligt. Depression är mer smittsamt
  än coivid. Du kunde exempelvis bo i Paris.

  Bergslagen är fortfarande en relativt skyddad plats även om sjukvården haltar.
  Kanske finns det kloka gummor, kvar i skogen.

  Men håll för höga farao i gång nyheterna sjukare är du äl inte ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.