Källberg lider med nyhetstorkan

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg upplever den värsta formen av nyhetstorka för tillfället. Coronan har skapat en helt ny typ av sommar. Lite nyheter har dock Källberg hittat. Läs krönikan här.

Kommunens förbannade skyldighet att berätta

Nyhetstorka är bara förnamnet den här sommaren. Det brukar vara väldigt lugnt på den fronten, men Coronan har skapat en situation som åtminstone jag inte upplevt tidigare. Tråkigt och lite stressande, tycker jag.

Veckans enda riktiga nyhet var väl den om att baksidan av Stadsskogsskolan i Lindesberg är rejält förorenad av bly och numera avstängd för gångare och andra. Tydligen användes platsen som skjutbana innan nuvarande skola byggdes och det är alltså bly från den tiden som nu dyker upp. Då skjutandet pågick ända in på 1960-talet borde kanske en kontroll skulle ha gjorts innan Stadsskogsskolan byggdes, men markundersökningar kanske inte fanns på den tiden. Nu blir det en annan generation som får ta hand om problemen och en sanering som kommer att kosta skjortan.

Och visst var det väl en nyhet att Noras skolchef får sparken? Själv var jag på resande fot och missade själva nyheten, men förundras förstås över varför det så ofta är Nora som står för den sortens nyheter. Drygt 900000 kommer skolchefen att få i avgångsvederlag och i ett kort pressmeddelande skrev man att ”Nora kommun har ingen ytterligare kommentar kring överenskommelsen”. Enligt min mening är det Nora kommuns förbannade skyldighet att berätta varför man väljer att betala nästan en miljon – av kommunens skattemedel – för den här typen av beslut.

På sportfronten är det fortfarande svettfritt. De lokala fotbollsserierna drar igång om ett par veckor och LIF Lindesberg och Lindlöven verkar ta det lugnt med sina respektive truppbyggen. Jag har sett att Lindesberg Volley plockat in ett gäng väldigt unga framtidsspelare, men funderar över hur en sådan trupp ska fungera med Teemu Sarna som tränare och Martina Konecna som enda riktiga elitspelare? Kanske har Sarna rundat av kanterna lite sedadn han var i Lindesberg senast, men jag tror fortfarande att hans mål är att vinna alla matcher. Vi får se – det kanske ansluter ytterligare rutin innan säsongen drar igång.

På fredagsfronten står vi nog inför ytterligare en grillning. Senast blev det grillspett på kyckling och jag tror det lutar åt helgrillad lax ikväll. En god sallad och lite wasabimajonnäs känns rätt till till laxen. Oerhört god sommarmat, enligt mig.

Jag önskar er läsare en riktigt trevlig fredagskväll!

4 Comments

 1. Man borde få veta vem/vilka skriver på anställnings avtal med såna som han.
  Det är ingen raket förskare direkt, bara en högskole utbildad mäniska ,såna finns hundra tusentals i Sverige. Varför ge honnom sån privilegium för att få ett jobb?
  Gör man ett dåligt jobb viket han tidligen gjorde ska man inte ha en spänn…,kanske bussbiljett till Örebro.
  Har alla anställda i Nora kommun såna avtal?

 2. Här finns en utvecklingspotential !

  Skolungarna, måste få lära sig var det finns pengar att hämta.
  En lista på ”födkrokar” i Nora borde sammanställas;

  Fallskärmskonsult, ev hoppare, politiker, langare/hälare/turiststugeentreprenör
  eller annan svartverksamhet.
  Ev framställning av kulor och sprängmedel. Går som tåget i Karlskoga och där
  borde Nora haka på gamla traditioner från tysktiden

 3. Nästan en miljon? Det är bara lönen, lär bli 1,2-1,3 miljoner brutto.

 4. Märkligt att man får så mycket skattepengar när man får sparken ,han skulle jävlar inte ha 5 öre i ersättning

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.