Källberg med en vecka kvar till valet

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har bråda tider med att publicera debattinlägg inför valet om en vecka. De flesta sköter sig bra, tycker Källberg, men de små partierna är de flitigaste. Läs Källbergs krönika här.

Småpartierna jobbar hårdast just nu

Idag är det den sista augusti och om bara en dryg vecka ska vi svenskar välja hur vi vill ha det i landet, länet och kommunen under de kommande fyra åren. En viktig vecka som kommer alltså, och en viktig vecka den som precis slutar.

Det mesta handlar nämligen om politik just nu och kanske drunknar vi lite i alla vallöften. Tiderna kommer att bli sämre, men jag har knappt hört någon politiker tala om hur de olika vallöftena ska finansieras.

Jag har försökt att fördela resurser och utrymme på ett något sånär rättvist sätt under de här sista valrörelseveckorna, men det kan enkelt konstateras att de små partierna, trots att de inte har speciellt många aktiva valarbetare, är de flitigast förekommande på åtminstone 24i.

Politikerna på det lokala planet sköter sig riktigt bra, tycker jag. De flesta är glada och trevliga och de flesta insändare och kommentarer håller en hygglig ton. I en enda insändare under veckan var det någon som beklagade sig över hur någon enstaka politiker uppträder, och det måste ju vara ett bra betyg för alla andra.

I sportens värld kan vi för första gången den här säsongen se LIF Lindesberg i helgen. I numera fasta Bergslagens Sparbank Cup ska LIF mäta sig med Varberg, Guif och VästeråsIrsta och jag hoppas publiken sluter upp. Säsongen är bara ett par veckor bort och pusselbitarna bör börja sitta där de ska. Jag har spionerat lite under träning och ser fram mot hur de detaljer nye tränaren Ivica Zubac nött in ska bli en del av LIF:s spel i vinter.

Borde skriva något om Nora BK också, men faktum är att jag inte har fått tag på någon av de ledande personerna. Nora är inne i en riktigt tuff period och tar i morgon emot 08-laget Aspudden-Tellus på Norvalla. Vinst senast i mitten av juni och ett trendbrott är ett måste.

Till helgen ska det bli vackert väder igen och badbyxorna är nystrukna. Lite god mat ska det också bli, men vi väntar till lördagskvällen. Grillandet ser klart ut för säsongen, då dels grillplatsen är riven och Webern börjat tappa vitala delar. Han har dock all rätt att pensionera sig efter flera år av högklassig värme. Det får bli en ny framåt våren.

Återgå till att läsa valinformation nu, men ha en trevlig kväll ändå! Själv ska jag på after work med David Batra.

1 Comment

  1. Bredbandskartan http://bredbandskartan.se/
    Hela Sverige ska leva. Ja, tack!
    En fråga som berör vanligt folk är: När får vi fiber? Det är stor skillnad på anslutningsgraden i de fyra norra kommunerna. Kommunerna ska inte driva detta utan det är Telia som kan och bör se till att det blir gjort. Vad kommunerna ska bättra sig med är informationen. Det går inte att bara skicka ut intresseinformation. Det måste till informationsmöten. Men, det är klart att om man inte bor i denna kommun så är det kanske inte så viktigt. Den mobila lösningen är inte bra. Framtiden nät? Då är framtiden väldigt begränsad vad det gäller hastighet. När några surfar och andra tittar på tv så blir bilden att hacka. Parabol blir lösningen för tv.
    https://pts.se/sv/bransch/internet/bredbandsstrategin/ Regeringen har sagt att Sverige skall vara helt uppkopplat 2025. Men vad säger Riksdagen? 349 stycken som tycker likadant? Eller? Vad säger de olika partiföreträdarna nu innan valet? Nja, inte mitt bord blir säkert svaret. Nätverk och nätvärk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.