Källberg med krönika i tid

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg levererar sin krönika i tid idag. Glashusbygget är klart och ska firas under kvällen. Lite om den politiska stiltjen och om starten av vintersäsongen blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Frugan och jag ska fira glashuset

Den här fredagen ska min lilla krönika publiceras i tid. Klockan är faktiskt bara 15.15 när jag sätter mig vid datorn efter att de sista detaljerna på det nybyggda glashuset är på plats. Två veckor från det att plattan blev gjuten till dess de sista invändiga listorna sitter uppe tycker jag är godkänt. Nu är det bara att vänta in våren innan golvvärmen och klinkers kan slutföra bygget helt.

Politiskt tycks det stå ganska still, men jag förmodar att det hålls möten mest hela tiden som inte jag är inbjuden till. Och sannolikt skulle styrande konstellationer vara klara om inte Socialdemokraterna gjort ett så pass dåligt val som man gjorde, åtminstone i Nora och Lindesberg.

I Lindesberg borde S och se kunna fortsätta att regera, med stöd från V. I Hällefors är nog den sundaste tanken att S och M fortsätter, men tar med C i en majoritet. I Ljusnarsberg ser det öppet ut och ett maktskifte skulle kunna bli möjligt om M, C och L vågar ta SD i hand, men utfallet kan lika gärna bli ett S-minoritetsstyre. I Nora kan det sluta hur som helst med tio partier och många som känner sig manade att styra. Jag läste förresten miljöpartisten Jan Larssons förslag att inte ha ett sedvanligt oppositionsråd i Nora, ett förslag jag har full förståelse för. Det har väl inte fungerat hundraprocentigt under den förra mandatperioden och skulle förmodligen inte fungera bättre under den kommande.

På sportfronten är vintersäsongerna i full gång och samtidigt håller fotbollsserierna på att avslutas. Nora BK klarar sig kvar i tvåan, men styrelsen kommer att få ett riktigt tufft jobb inför nästa säsong. IFK Lindesberg kommer att spela i fyran nästa säsong efter en fantastisk sommar och höst. Det såg inte speciellt bra ut i de tidiga vårmatcherna, men laget har sedan dess blivit bättre och bättre.

Lindesberg Volley kan man inte analysera speciellt mycket efter bara två matcher och ett till stora delar nytt lag. Proffsen kom in sent och har knappt kommit in i svensk tid, men tränaren Sebastien Bougeatre verkar nöjd med det lag han har att utveckla i vinter.

LIF Lindesberg har startat med lite berg- och dalbana, men kommer sannolikt att bli bättre och bättre. Ny match hemma på söndag när Kungälv kommer på besök.

Lindlöven, med ett ungt lag, kommer också att bli bättre. Nu har man kommit in i det tajta spelschemat och jag tror att Löven kommer att hamna bland de fem i serien som går till Allettan efter jul.

Nu snart dags att ta kväller. Frugan och jag ska fira glashuset med lite god mat och ett glas vin. Inredningen till nybygget står förstås redan i garaget (varför är det alltid så?) och förmodligen blir det lite skruvande under kvällen…

Ha en riktigt trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.