Källberg om ännu en lugn nyhetsvecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg kämpar vidare i Corona-tider trots att det normala nyhetsflödet knappt ens finns. Lite politik och lite Silly Season från sportens värld blir det i alla fall. Läs krönikan här.

Skicka hem en ampull i brevlådan

Jag längtar till den fredag när jag kan skriva att jag ska på en fotbollsmatch eller något annat kul och att jag kan skriva en hel krönika om att Corona-pandemin är över. Så blir det definitivt inte den här veckan heller och förmodligen dröjer det länge än.

Aldrig i hela mitt liv har jag haft så stora kunskaper om ett så litet kryp som Covid-skiten. Alla – jag, ni läsare och alla experter – verkar sitta inne med samma information om det lilla äcklet. Jag förstår inte allt jag läser såklart, men vad gör det när experterna drar åt olika håll. Ena dagen muterar viruset och nästa dag tror någon att ju fler som smittas, desto svagare blir viruset. Eller tvärtom. Jag har dock läst om att det redan finns en fungerande medicin vid namn Remdesivir och som används mot Ebola. En studie i Chicago visade häpnadsväckande positiva resultat på Corona-patienter och nu väntar jag bara på att medicinen ska börja användas mot Covid-19. För min del går det bra att skicka hem en ampull i brevlådan så fixar jag resten själv. Problemet med det är väl att det blir PostNord som ska ansvara för försändelserna och då vet vi ju hur det går… skulle väl innebära en ny topp på Anders Tegnells smittkurva.

Politiskt är det ideologiskt lugnt. Kommunalrådet Irja Gustavsson i Lindesberg sade igår att det mesta just nu går ut på att ge företagen den hjälp man kan. Man planerar att tidigarelägga ett antal investeringar för att, på så sätt, hålla byggföretagen igång. Bra för en handfull viktiga företag såklart, men i en gråzon enligt mig, då kommuner inte får ge stöd till enskilda företag. Jag har läst om olika kreativa stöd runtom i Sverige och jag tror inte vi sett allt som kreativa politiker kan hitta på.

Jag följer såklart vintern lagbyggen i sportens värld. LIF Lindesberg skriver kontrakt med den ene efter den andre från fjolårslaget och vet nog inte riktigt hur tufft man ska våga satsa till den kommande säsongen. Åtminstone tror jag man avvaktar, precis som många klubbar gör, till dess att alla vet lite mer om framtiden. Lindlöven skriver kontrakt i klump, ser det ut som. Det kommer in fyra, fem spelare och därefter blir det lugnt ett tag. Förmodligen vet inte heller Lindlöven vilken budget man har i vinter. Även Lindesberg Volley har rullat igång lagbygget. Förutom återvändande Teemu Sarna och Martina Konecna har man hittat en isländsk talang vid namn Tinna Rut.

Den kommande helgen ser jobbmässigt luftig ut. Ingen sport, inga evenemang, inga någonting. Hustrun och jag tänkte prova på någon bit av Bergslagsleden under lördagen, något som aldrig tidigare varit aktuellt. Någon mil ska man väl klara av.

Men först fredagskväll. Föga överraskande blir det grillat för tredje kvällen i rad och kvällens tema blir Grekland. Souvlaki med tzatziki, patata och salata ska fixas till på Webern och till detta passar nog en öl bättre än vin. Eftersom det är svårt att åka till Grekland i sommar får alltså Grekland komma till oss.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen.

1 Comment

 1. Nu skall vi inte deppa !

  I Nora går utvecklingen framåt på jordbruksfronten. Ett stycke jordbruksmark,
  har räddats från kommunens tomthajar och bolag.

  MSB kommer förmodligen att höja Nora till skyarna som det goda exemplet,
  där självförsörjnings graden blir hög.

  Odlingsmark, för kålgårdar och annat. Tillgång till massor av arbetssugna.
  Eget bryggeri som enkelt kan jäsa vodka Några babuskor som kursar prylar
  så har vi nått tillbaka till gamla sovjet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.