Källberg om ännu en lugn sommarvecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg tvingas ta det lugnt under några veckor. Semestersverige har dragit ur proppen och det mesta ligger nere. Liten genomgång av vintersporterna blir det dock.

Lindlöven har något bra på gång

Ytterligare en sommarvecka är passerad och äntligen tycks sommarvärmen vara här. Det har i och för sig varit fint tidigare i sommar då och då, men de där långa varma kvällarna har inte riktigt infunnit sig. Men nu är det varmt med besked och termometern kretsar kring 30-strecket och det är bara att njuta.

Någon vidare politisk vecka har det inte varit och nyheterna på den fronten är få. Däremot måste ju Lindlövens truppbygge inför vintern kommenteras. Det är tveksamt om Lindlöven har haft en bättre trupp sedan man gick upp i Hockeyettan säsongen 2005/2006. Visst har det funnits några bra årgångar, men den här upplagan känns verkligen som en aspirant på en plats i Allettan efter jul. Extra roligt att så pass många spelare också kommer från 24i-området och det är bara att hoppas att intresset kring Lindlöven nu blir stort och att det blir lite drag i Lindehov i vinter.

LIF Lindesberg håller en mer sommarsluten image. Man har reda presenterat flera bra nyförvärv och sommarträningen pågår för fullt. LIF såg inte ut att orka riktigt i flera matcher under förra säsongen och jag gissar att man jobbar hårt för att skapa en riktigt bra fysisk status i truppen.

Lite oroande dock med Lindesberg Volley. Från vårt enda elitserielag hörs nämligen – ingenting. Proffsen åkte hem efter säsongen och sedan dess har flera unga spelare lämnat. Några nyförvärv eller någon ny tränare efter Sebastien Bougeatre har inte presenterats. Såklart händer saker som vi inte får reda på, men att ganska tidigt presentera en trupp inför kommande säsong brukar underlätta arbetet med att hitta sponsorer och skapa intresse för föreningen och laget. Men vem vet, nästa vecka kanske allt kommer att hända!

Hustrun och jag hade planerat att göra sushi ikväll, men i och med att kvällarna just nu är så fina skippar vi de planerna och fortsätter med grillandet. Vad slår en mör köttbit, en god sallad och något såsigt när den enkla maten kan avnjutas utomhus? Sushi är i och för sig också härlig sommarmat, men det kan vi lika gärna äta någon dag när vi tvingas äta inomhus.

Jag hoppas alla skapar sig en trevlig fredagsmiddag och har en bra fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.