Källberg om ännu en ”normal” vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft ytterligare en normal nyhetsvecka. Politiskt jämför Källberg Noras och Lindesbergs sammanträden i kommunfullmäktige och på sportfronten går han igenom de tre vintersportlagen. Läs Källbergs krönika här.

Bråk en garanti i Nora

Ytterligare en hyggligt normal nyhetsvecka till ända. Lite politik, lite sport och lite av allt annat – precis som det ska vara.

Måste börja med att reflektera lite över hur olika kommunfullmäktige kan utspelas i våra fyra kommuner. Jag är sällan i Ljusnarsberg, något oftare i Hällefors, men nästan alltid i Lindesberg och Nora. Och de båda sistnämnda visar upp en skillnad som är häpnadsväckande. I Nora, där fullmäktige styrs av en väldigt ohelig majoritet, går det mesta i stå. Visserligen har man en opposition som jagar de styrande med blåslampa, men dåligt beredda ärenden och några politiker som tror att talarstolen är deras privata scen att framföra oändliga mängder av den politiska grönsaken rapakalja. I Lindesberg, som bara har sporadisk opposition, finns knappt några måstepratare och ärendena är definitivt bättre förberedda. Jag vet inte varför skillnaden blir så stor, men personligen tror jag att det handlar om politikerna i Lindesberg litar på sina tjänstemän och faktiskt vågar delegera. I Nora är det nästan alltid kritik mot liggande handlingar, och det beror såklart på både hur tjänstemännen arbetar och hur de styrande politikerna försöker lägga sig i saker som faktiskt inte hör politikerna till. För en journalist är såklart Nora ett givet besöksmål, då dåligt förberedda ärenden och ett evigt bråkande är en garanti för nyheter att skriva om, men med sammanträden som alltid når maxtiden kan man inte ta in allt som sägs. Men det kanske är meningen?

I Allsvenskan i handboll såg vi en nödvändig förvandling förra fredagen. Det märktes tydligt att LIF Lindesberg hade pratat om de första matchernas genomförande och helt plötsligt kunde man se att LIF verkligen ville vinna. Det blev bara en poäng, men en poäng med mersmak. Ikväll spelar LIF mot Rimbo och jag håller tummarna för en liknande inställning som senast.

På söndag startar dessutom Hockeyettan och Lindlöven inleder hemma mot Mariestad. Synd att endast 50 åskådare får se matchen i Lindehov, men för Lindlövens del ljusnar det från den 15 oktober, då 500 åskådare är välkomna.

Om Linde Volley blir fågel eller fisk i vinter är svårt att tycka till om. Jag såg premiärmatchen i Elitserien mot Linköping och skulle jag tvingas tycka till efter bara en match så blir det fisk – en riktig plattfisk. Linde visade ingenting, men kanske beror det på att årets lag är extremt ungt och kanske var lite nervöst?

Det som aldrig skulle hända har hänt. Jag har spelat padel. Från att ha varit talesman för föreningen Våga Vägra Padel, VVP, tvingas jag nu abdikera och ställa in mig i ledet – det var nämligen skitkul. Hustrun Marie utses som skyldig och orsak till padelpasset, då hon började med den spanska snitsarsporten för någon månad sedan och nu hade bokat ett padelpass med mig inkluderad. Jag kan, utan att överdriva, säga att det var tufft, och jag hoppas kunna fortsätta under vintern på basal nivå. Nu blir det till att köpa ett eget frigolitracket, men i övrigt tänker jag inte falla för materialtrycket i denna nya sport. Ingen bakvänd keps och absolut inte några specialkläder eller ens en liten spansk mustasch.

Kvällen kommer att innehålla handboll på nätet och Wallenbergare på middagsbordet. En bra kombination. Jag har laddat med kalvfärs och Epice rice, de fyra kryddor som sätter piff på kalvfärsen, och ölen står på kylning. En absolut favoriträtt.

Laga lite god mat eller boka ett padelpass i kväll. Trevlig fredag!

3 Comments

  1. Jag visste att du inte skulle orka stå emot. Och är glad att du abdikerade från våga vägra tronen. För padel är skitkul och en bra motionsform. Själv har jag fått sluta då kroppen inte håller. Lycka till Källberg!

  2. En gång i tiden var det en kommunal ”kuf ” vid Järntorgsskolan, som sa;”ja vet inte
    vad ja skall göra” !

    Nu har man åter fått på sig ”spenderbyxorna” och gått och handlat en isbana, en som dom inte vet vad dom skall göra med.

    Herregud var skall det sluta ? Pengarna är ju slut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.