Bilden borde bytas då skägget är borta sedan länge... kanske nästa vecka.

Källberg om ännu en nyhetslugn vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver om ännu en nyhetsfattig vecka och lite om hur folk tyvärr börjar tagga ned Corona-hotet. Läs Källbergs krönika här.

Alla måste bjuda till

Slut på ytterligare en vecka som inte direkt präglats av massor med spännande nyheter. Samma sak varje år vid den här tiden och bara att gilla läget. Själv blir jag lite stressad av att inte ha fullt upp, men det får väl noteras på mitt personliga tokkonto, och inte på något allmänt.

Just nu är jag dock lite stressad. Klockan är drygt fyra när denna krönika påbörjas, då jag var lite sen från ett reportagejobb, men jag skriver väl till 16.29 och då får det bli det det blir.

Politiskt har det inte varit speciellt händelserikt. Löasonen Anders Persson valdes till partiledare (!) för Landsbygdspartiet oberoende på Åkerby Herrgård i lördags, och det är ju inte kattskit att kunna titulera sig partiledare. LPo är ett väldigt litet parti med knappt 5000 röster i hela landet till det förra riksdagsvalet 2018. Ändå ett parti som samlat en hel del kompetens och stridbarhet på det lokala planet här och där och LPo är representerade i såväl Nora som Lindesbergs kommunfullmäktige. Den Anders Persson jag känner brinner för landsbygdsfrågorna och kan säkert locka fler röster i nästa års kommunval i Lindesberg och kanske, kanske lyckas få den ostyriga medlemskåren att dra åt samma håll – i hela Sverige?

På sportfronten händer inte heller så mycket. Ishoockey- och handbollsspelare måste också ha semester, men jag hoppas att Lindlövens sportchef Tomas Östlund och LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl jobbar för högtryck. Deras jobb är förmodligen som mest intensivt just nu, veckorna före den viktiga augustiträningen tar sin början och när väl träningen drar igång är det ett plus om trupperna är fyllda. Någon bricka brukar vara bra att spara inom hockeyn, då det brukar dyka upp riktiga fynd på spelarmarknaden precis innan serierna drar igång.

Jag har skrivit en hel del om Corona och Covid-19 sedan eländet drabbade världen, men jag måste säga att jag blir förvånad över hur vanligt folk tycks tagga ned – nu när risken för så kallad lokal samhällssmitta är som störst. I början av pandemin var vi noga med avstånd och tvättade oss och spritade oss så det stod härliga till. Nu är det inte så längre. Hustrun och jag tog en tur till vackra Nora under torsdagen för att ta en fika eller en glass, men vi var rörande överens om att tänka om och hitta något ställe med mindre smittorisk. Synd, men så länge inte alla bjuder till för att minska smittorisken är det bara att avstå.

Något festligt blir det alltså inte heller denna fredagskväll. Hemma är man relativt säker. Själv ska jag ge mig på att röka en fläskfilé och det ska bli spännande att se hur detta blir. Jag föreställer mig att en potatisgratäng och en grönpepparsås passar utmärkt till det rökta, men vad vet en tokig journalist?

Jag hoppas alla ni ute i Bergslagen unnar er något gott ikväll, då det väl inte finns så mycket annat att göra – än att äta och dricka.

Alltså – Trevlig fredagskväll!

1 Comment

 1. Det finns visst en del kul i Nora !

  En snubbe har fått”luften”, med en mille i ryggsäcken. Undrar hur mycket det
  finns kvar I Karlsängsskolans byggkassa ? Arkitektkonsulter, övriga arvoden,
  detaljplaner, mm. Men lite takfärg borde det nog räcka till ?

  En ornitoligisk observation har också gjorts; en häckkrypare som lämnar klargula
  grejer efter sig. Kan finnas på film.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.