Källberg om ännu en sportvecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg summerar veckan som gått med lika mycket sport som förra veckan. Politiskt är det lite lågvarv, men Källberg ser desto mer allvarligt på situationen för LIF Lindesberg. Läs Källbergs krönika här.

LIF har inte den typen av verktyg

Precis som förra veckan har det varit en sportintensiv vecka. De flesta vintersporter går på högvarv just nu och alla sportintresserade har något trevligt att se fram emot mest hela tiden.

På söndag drar hemmasäsongen igång för Lindesberg Volley. Ett nästan helt nytt lag ska presentera sig för publiken i Lindesberg Arena när Svedala kommer på besök. Tyvärr har man lagt matchen samtidigt med Lindlövens toppmöte mot Mariestad i Lindehov och publiken tvingas välja. Jag vet att Lindlöven och LIF Lindesberg har försökt att undvika krockar i vinter och då glömmer volleybollen att kolla schemat. Nå, publiksiffrorna får väl visa hur det ska bli under resten av vintern.

Lindlöven går som tåget. Senast hemma mot Köping spelade man inget vidare, men vann ändå. Ska bli spännande att se hur Löven kan mäta sig mot Mariestad på söndag i Lindehov och mot VIK Västerås borta på onsdag.

LIF Lindesberg då? Tja, jag skrev ju en liten handbollskrönika efter skitmatchen i söndags hemma mot HK Country, så det mesta är väl redan skrivet. Mitt quickfix-tips var att sparka tränaren Tobias Pettersson, mest för att jag tror det måste till en förändring som påverkar alla i laget och runt omkring och alltid enklare att flytta på en tränare än att ändra i ett helt lag. Å andra sidan har inte LIF Lindesberg den typen av lösningar i sin verktygslåda och vi får nog nöja oss med att förändringar inom gruppen kan höja LIF. Men tufft läge nu med bortamatch mot serieledande Varberg på söndag och därefter hemmamatch mot Önnered söndagen efter. Jag håller alla tummar jag har.

Politiskt är det ganska lugnt, men på måndag ska majoriteten i Lindesberg presentera sin budget för 2018 och det ska bli intressant. Förmodligen blir det knappast några svarta rubriker med anledning av budgeten, men ser man till att det är valår kan man ju inte låta bli att läsa in vad Socialdemokraterna och Centern kokat ihop – som inte ska behöva innebära något negativt för de båda partierna i valrörelsen. Nåja, det blir kanske nästa veckas godbit.

Hustrun är på jobbet ikväll och fredagsmyset utgår således. Jag får ladda för säsongens kanske sista golfrunda i morgon. Skulle såklart kunna åka på någon match i Hockeytrean, men tycker att jag har fått min dos av sport den här veckan och på söndag ska jag på något sätt försöka bevaka både volleyboll och ishockey samtidigt. Nej, blir nog att laga en bit mat ikväll och kanske inmundiga ett glas vin till vad det nu blir. Jag ska hur som helst inte titta på Martin Timell på tv…

Ha en trevlig fredagskväll på er!

Posted by on 20 oktober, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 kommentarer till Källberg om ännu en sportvecka

 1. S Johansson

  25 oktober, 2017 at 10:58

  Nu är det Timell, som är i blåsväder.

  Jag skulle nog vilja lägga örat mot marken i Nora !

  En del media tystar snabbt ned händelser,(man får köpa dom) Inte bra med tystnadspolitik. Dessutom
  sätter folk, sig inom stängda dörrar.

  Hur ser det ut i kommunhuset ?
  I en forntid, blev ett sådant här hus kallat för ”ridhuset”, men det kan väl i all sin dar inte förekomma i Bryggeriet ?

 2. Lupinen

  23 oktober, 2017 at 19:19

  Jag hänvisar dig till att kolla runt lite mer än bara till skvallertidningarna. Jag tror på Lulu Carter. Jag har lyssnat på henne. Hon är mycket trovärdig. Det är inte Martin Timell i sitt enda fattiga uttalande. Det är klart att det är rätt att hänga ut honom. Han är väl inte polisanmäld såvitt jag vet. Det är hans beteende vi talar om, inte något polisärende. Häng ut så många våldtäkter du vill, det är väl jättebra. Men inte ska ett avskyvärt beteende tystas ner bara för att det finns dom som är värre.

 3. Wohlgart Andersson

  23 oktober, 2017 at 13:23

  Hänvisar dig till min blogg på tisdag, får du lite mer frågeställningar.
  Eller är det så att du tror på kvällstidningarnas skvaller?
  Det gynnar ju iaf. deras försäljning, men det gynnar inte Timell.
  Du läser tydligen det sista jag skriver,
  Är det rätt att hänga ut en person som inte är dömd?
  Är inte våldtäkter ett allvarligare brott som isf skulle hängas ut?

 4. Lupinen

  23 oktober, 2017 at 11:47

  Bara för att du har jobbat med honom har du ju ingen aning om hur han beter sig mot tjejer när han är är ensam med med dom. Det är bl.a såna som du som behöver höra historierna bakom #metoo. Och din sista kommentar är också typisk. Bravo, lägg tillbaka skulden på kvinnan.

 5. Wohlgart Andersson

  23 oktober, 2017 at 10:07

  Jag hade förmånen att jobba ihop med honom för några år sedan. Märkte av dessa tendenser, men något svin är han inte, även om han hade grova sexistiska skämt för sig. Han var lite av mentor för alla som inte varit med på inspelningar förut.
  Jag tycker dessutom det är fel att döma honom innan han blivit dömd i domstol. Varför hänger man inte ut alla som begår våldtäkter, det är väl betydligt allvarligare? Kan det vara så att kvällstidningarna säljer bättre när det är en kändis?

  Kolla lite vad Lulu Carter är för tjej också!

 6. Lupinen

  23 oktober, 2017 at 06:42

  Är det du som kan avgöra vad som har hänt efter vad du har sett på tv, Wohlgart Andersson? Ett maktfullkomligt svin är han, Martin Timell. Se Aftonbladets intervju med Lulu Carter.

 7. Wohlgart Andersson

  21 oktober, 2017 at 08:40

  Kritiken på Martin Timell är överdriven. Jag märkte vid en inspelning att han skojade med två tjejer, detta var 2012. Han menar absolut inget illa, Martin är en hygglig typ som i hans ställning inte borde ha så grova skämt som han gör. Klappa någon arbetskompis på stjärten är det många som gjort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.