Källberg om årets andra vecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg summerar en lugn vecka men är nu igång med projektet Beach 2018, eller Ny 2018, som Källberg vill kalla det. Lite politik och lite sport blir det förstås också. Läs Källbergs krönika här.

Ny 2018 bättre än Beach 2018

Så här när alla helger är över känns det som om någon har plockat bort både fredagar och lördagar ur almanackan. Kanske är man lite mätt efter jul och nyår, eller beror det på att operation Beach 2018 är inledd. Skulle man klara ett liv utan högtidsstunder? Nja, inte i längden, väl.

På nyhetsfronten har veckan varit väldigt lugn och jag är lite förvånad över att inte några politiska utspel gjorts. Vi är nu inne i ett valår och de flesta partier i våra fyra kommuner borde profilera sig lokalt. Eller är det så illa att man inte har något att säga oss väljare? Personligen tror jag inte att vi väljare är dumma. Många väljer idag att rösta på ett parti i riksdagsvalet och ett annat i kommunvalet, något som borde tagga våra lokala politiker. Att komma ångande med någon lokal fråga en månad innan valet går inte väljarna på.

På sportfronten har det varit nästan lika lugnt. Lindlöven och LIF Lindesberg har haft spelledigt och Lindesberg Volley startade året med en gäspning när man besegrade Sollentuna i helgen. Nu står Grand Prix för dörren i helgen och vi får ett kvitto på hur bra Lindesberg är just nu.

Nitro Nora har det svettigt i bandyallsvenskan. Två viktiga bortamatcher i helgen kan i stort sett avgöra säsongen, även om mycket återstår. Jag håller tummarna för en lyckad NNBS-helg.

Lindlöven är i Piteå i morgon och i Örnsköldsvik på söndag. Truppen är decimerad och det som såg så bra ut under slutskedet av höstsäsongen ser nu ut som en mindre kris. Vill man vara ett lag i toppen av tabellen kan man inte åka på en bortaresa till Norrland med 17 egna och två inlånade utespelare. Här måste Lindlöven göra något radikalt inför nästa säsong.

Nämnde Beach 2018 i inledningen. Ett dåligt uttryck för åtminstone mina ambitioner. Jag är inte speciellt fåfäng och känner att ordet beach antyder någon önskan att, ismord i diverse oljor, visa upp sig på en strand någonstans med en pepparkaslik bränna och ett par tajta Speedos som enda plagg på en smal kropp. Så är det inte alls i mitt fall. Jag vill helt enkelt må lite bättre, skapa lite mer energi och trivas med nuet. Kallar hellre företeelsen för Ny 2108.

Veckan har bara inneburit något enstaka kilos förändring, men skönt att ändå vara på väg. Flera läsare har hört av sig och vill göra samma sak. I det här skedet av resan vill alla vara helt anonyma, så jag får ensam stå för det personliga. Nästa fredag hoppas jag kunna presentera fler försvunna kilon.

Fredagsmys under många år ligger nog bakom några av extrakilona och jag har försökt hitta ersättare till de mest onyttiga ingredienserna. Ikväll ersätts alltså köttet med fisk och såsen med en gräddfri variant med örter. Tillfälligt adjö till pommes och pepparsås eller bearnaise alltså.

Ha nu en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

3 Comments

 1. Kämpa!
  Upp på hojen så småningom. Det är inte grädde och smör du blir tjock av det är kolhydraterna;)

 2. Tror nog att ”kalla kriget” har börjat i Nora !

  Oskarsson har ju profilerat sig inom ärendet ”cykel” och går mot att bli hälsoguru.
  Nora kommun skall cykla.

  Visst kommer det att göra sig i turisbroschyrerna,
  med cyklande kommunalare, med picknick korg och fladdrande kjolar i sommarsolen, på väg ut i landsbygden för att hässja hö eller kupa potatis.

  Nu förväntar jag mig engagemang mot trädgårdsföreningar, småodlare och månskensbönder.

 3. Lycka till med ditt nyårslöfte. Vill om det är möjligt se dig i min mancini-dräkt på golfbanan i sommar.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.