Källberg om årets första vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg frågar sig hur många nyårslöften som redan brutits. Samtidigt försöker han trigga politiker och idrottsfolk till ett bra 2021. Läs Källbergs krönika här.

Hur många nyårslöften har redan brutits?

Det nya året är nu åtta dagar gammalt och jag undrar hur många nyårslöften som redan har brutits? Själv avlade jag inga löften, men självklart ska man passa på tillfället att nollställa och starta om vissa projekt. Så tänker jag.

Själv började jag det nya året med att laga en helvegetarisk rätt till frugan på Trettondagsafonen. Hon gillar just den aftonen och önskade sig falafel-bowl! Jag har aldrig lagat en liknande rätt, men den blev ganska bra. Det tog i och för sig ett dygn av förberedelser att fixa till falafel, men därefter gick det snabbt. Några minuter i fritösen och de vegetariska ”köttbullarna” var perfekta. Nog föredrar jag nötfärs till bullarna, men jag har bokmärkt receptet om vi hamnar i nödgade tider om pandemin blir långvarig. Bild nedan.

Politiskt är det förmodligen dött ett tag till. Det brukar vara så. Som journalist brukar man känna sig som en galopphäst innan start när Trettonhelgen är över och hoppas varje år att de politiska viljorna ska ge sig till känna. Antingen genom ”stora” tag av någon majoritet eller genom att någon opposition säger ifrån i och med det nystartade året. Men tyvärr blev det som vanligt. Inte ett ord. Inga debattartiklar och inga samtal om något nytt. Är vi andra, vi som väljer vart fjärde år, verkligen så flata? Oavsett vad vi röstade på 2018 vill vi väl att de politiker som slutligen blev valda ska axla det ansvar vi gav dom. Är dom på rätt väg? Vad tycker du?

Sportsligt händer desto mer. LIF Lindesberg är riktigt illa ute och fick stryk av nästjumbon Tyresö i söndags. I morgon lördag möter man jumbon AIK i Solnahallen och om min jakt på AIK-tränaren Erik Axelsson blir lyckad kan du läsa om hans åsikter om en riktig ödesmatch mot AIK i morgon. LIF kan kanske matcha Joakim Bååk i lördagens match, och kanske kan Jocke balansera LIF till vinst? Inget fel på alla unga grabbar som får speltid just nu, men dessa får speltid i fel läge och i fel match – då LIF inte har några alternativ. Såklart ska LIF, och alla andra lag, matcha unga talanger i alla matcher då man leder med fem bollar och inte i matcher då de unga måste spela som hette dom Herman Arenvang.

Lindlöven har det varit tyst kring sedan sista matchen i grundserien. Nu blev det den oerhört tråkiga vårserien mot lag som inte skulle ha lockat någon publik, och Lindlöven kanske ska vara artigt glada för pandemin. Kumla borta i premiären ser tufft ut och ingen vet något om läget i Lindlöven – har någon spelare försvunnit eller har någon tillkommit? Att ta sig långt den här vägen är inte att snacka om. Lindlöven får vara glada om man ens kommer vidare.

Jag ska inte ha fler åsikter idag. Övergår till fredagsmenyn här hemma och vet fan inte vad vi ska äta. Hustrun ska iväg och jobba natt, så jag kan inte övermanna henne med ett riktigt gott vin, men fantasin är begränsad vissa dagar och vad fredagsmenyn ska bestå utav har jag inte en aning om. Nu slår jag av datorn och jag vet att det ordnar sig, men i detta nu har jag inte en aning om vad vi ska äta. Jag lovar att lägga en kommentar om vad det blev, men jag hoppas att ni läsare vet vad ni ska äta så här dags.

Ha en otroligt trevlig kväll där ute i Bergslagen!

3 Comments

 1. Har kanske inte ramlat in i korgen, men hänt i alla fall.

  Ett”dikret” har utfärdats från Kommunstyrelsens högsta ledning.
  ”stängt för allmänheten”.

  Karlsängsskolan, stängs delvis ned direkt. Eleverna hänvisas till ”distansundervisning” och erbjuds varma/kalla matlådor.

  Ett nytt kapitel i skolans framtid ? Något besked hur det hela skall gå till praktiskt, finns inte. Möjligen kan man tänka sig en variant på NKI, från 50-talet

  Maten sköter naturligtvis hemtjänsten med sin bilpark ELLER ?

 2. Förmodligen har jag fel, Pia-Maria, men jag kan inte hitta något i min inkorg som kan kallas oppositionspolitik, tyvärr. Däremot kan jag meddela att det blev lax med ett pestotäcke serverat med duchessemos till middag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.