Källberg om årets inneområde

BLOGG. Vad gör 24i-området till ett av Sveriges populäraste områden just nu? Fredagskrönikören Tomas Källberg, som just nu landar på Arlanda, noterar att ”Idol”, ”Halv åtta hos mig” och ”Lyxfällan” utspelar sig i 24i-området. Läs krönikan här.

Halv åtta hos mig, Idol och Lyxfällan

Fem minuter efter det att den här fredagskrönikan publiceras, alltså 16.35, sätter DK1645 ned hjulen i asfalten på någon av Arlandas landningsbanor och vi är åter på svensk mark efter en vecka på Rhodos. Rapporterna talar om skitväder hemma i Bergslagen, så det är väl bara att bita ihop för att klara av en intensiv jobbhelg. Krönikan är, som ni förstår, skriven för några timmar sedan, på flygplatsen på Rhodos, och kan vara helt inaktuell – om något större än några TV-program hänt sedan planet lyfte vid 13.45-tiden.

Det kommer nämligen att bli en intensiv lördag i morgon. I Hällefors är det marknad och i Stripa är det Stripadagen. Där emellan har man lyckats förlägga starten för Norasjön runt exakt samtidigt som starten på årets match på Norvalla, seriefinalen mellan Nora BK och IFK Åmål och som kan ta NBK ett stort steg närmare division 2. Lite klantigt, kan tyckas. Å andra sidan kanske de som väljer att se löpare runt Norasjön inte är desamma som de som vill se Nora BK nå en nivå ingen annan förening någonsin gjort i 24i-området.

I övrigt måste väl ändå 24i-området vara ett av Sveriges ”inneområden” just nu, eller? Har inte kunnat kolla på ”Halv åtta hos mig” den här veckan, men tydligen har det småtrevliga matprogrammet utspelat sig i Nora och Lindesberg. I Idol gör Chris Kläfford vad han kan för att ärva Martin Almgrens mantel och på torsdagskvällen skulle en snubbe från Lindesberg vara med i förnedringsprogrammet ”Lyxfällan”. Jag får försöka titta ifatt när jag kommit hem, men allt fokus tycks i alla fall ligga på 24i-området. På gott och på ont…

Nå, om du läst dessa rader när de publicerades har planet landat och förmodligen hunnit taxa in till terminalen. Återstår att leta reda på väskan med smutskläder och sprit och försöka hitta bilen på långtidsparkeringen. Blir nog ett mycket lugnt fredagsmys när vi, framåt 20-tiden, är hemma i Lindesberg igen.

Ha en riktigt bra fredagskväll…

Posted by on 8 september, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.