Källberg om att äta biblar

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är åter på hemmaplan och lyssnade av en knepig diskussion i kommunstyrelsen i Lindesberg. Ett resonemang om LIF Lindesbergs satsning på egna produkter blir det också samt ett besök på en Guide Michelinkrog. Läs Källbergs krönika här.

Irja Gustavsson var smartare

Solen lyser utanför fönstret, men det fanimej ingen åskvärme. Våren lyser fortfarande med sin frånvaro och det enda som växer är väl mossan i gräsmattan. Men fredag igen och kanske kommer våren lagom till helgen?

Det har varit en hektisk vecka för undertecknad. Kom hem från ett soligt Spanien i måndags kväll och har sedan dess jobbat nonstop.

Ett par politiska möten har hunnits med i veckan. Sammanträdet i kommunstyrelsen i Lindesberg innehöll en hel del intressant, men roligast diskussion blev när moderaten Pär-Ove Lindqvist påpekade att den halva miljon som Samhällsbyggnadsförvaltningen ska få av Lindesbergs kommun för att minska handläggningstiderna verkligen ska gå till ärenden som hör hemma i Lindesberg. Socialdemokraten Bengt Storbacka höll förstås inte med och tyckte att vi i Lindesberg inte ska vara småsinta och visst ska sponsra de andra kommunerna. Kanske aspirerar Storbacka på att bli stadsminister, men Irja Gustavsson var smartare och pausade mötet en stund då hon säkert insåg det omöjliga i Storbackas uttalande. Självklart ska kostnader som betalas med skattepengar från invånarna i Lindesberg gynna Lindesberg och ingen annan…

De har förresten hittat på ett riktigt klatschigt namn på gamla BMB, Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen. Vem fan kom på det? Personalen känns igen på att de extralånga visitkorten sticker upp ur fickorna som vore de vattenpass.

LIF Lindesberg satsar på sina ungdomar istället för att värva. Är någon förvånad? I en tid när handbollspubliken minskat från nästan 1000 åskådare till under 400 på kort tid. Okej, publikintäkterna kanske inte är den viktigaste inkomstkällan, men 1000 personer som pratar väl om de brandgula är bättre än 400 och på sikt påverkar sånt även sponsorintäkterna. Jag tycker också att man ska satsa på egna produkter ur ungdomsleden, men visst skulle en dyngskytt från Island eller Danmark höja intresset och kanske skapa förutsättningar för att vara ett topplag i Allsvenskan. Flera handbollskännare i Lindesberg som jag pratat med tror nu att LIF kommer att få kämpa för att inte åka ur. Vi får väl se. Kanske skapas en väldigt homogen grupp av spelare vill visa vad de kan…

Förra fredagens fredagsmys kommer inte att slås idag. Då var jag och några andra ur ressällskapet i Spanien ute och åt på en Guide Michelinkrog i Cambrils. Via maten berättade den egne kyparen Miguel om Kataloniens historia, det var nämligen någon katalonsk högtidsdag. Mängder av rätter kom in och som en av de mest iögonfallande serverades en bibel med svart pärm och sidor gjorda av någon form av smördeg. Och samtidigt som den energiske kyparen, på spanska, förklarade något religiöst inslag i historien passade bordsgrannen Åke Persson på att ta två rejäla tuggor av bibel så smörbrödet låg som en dimma över hela restaurangen. Pärm och allt gick ner och vi andra tvingades till en skrattpaus på minst tio minuter.

Ät inga biblar ikväll, men önskar ändå att ni får trevligt!

Posted by on 28 april, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg om att äta biblar

 1. S Johansson

  28 april, 2017 at 17:27

  Säg inte det !

  I Nora, tuggar sig det gamla gardet, från kulturetablissemanget in i kyrkolokalerna.
  ”hyk er gubbar och gummor, nu laddar dom om”.

  VIVAla Nora.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *