Källberg om att pajaspolitiken är igång igen

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg konstaterar att pajaspolitiken i Nora är igång igen och att kampen om Lindesbergs lasarett går in i ett avgörande skede. Lite sport och fredagsmat blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Är LIF Lindesberg fågel eller fisk?

Återigen fredag och en riktigt fin sådan. Solen skiner och löv och äpplen faller till marken och vi står inför den helg då sommarsäongen på allvar möter vintersäsongen – när LIF Lindesberg startar säsongen i Allsvenskan samtidigt som fotbollsserierna pågår för fullt.

Och sådär ja. Politikerna i Nora har startat höstsäsongen och magplasken tar fart direkt. Man startade hösten med att i kommunstyrelsen fortsätta att hävda att avtalet om Allaktivitetshuset i Windahls gamla lokaler är det rätta och ta beslutet ännu en gång, med annat ordval. Dessutom klubbade man igenom det som kallas Etapp 2 och som förmodligen innebär att man ytterligare breddar begreppet sport i Nora. Kanske kan det bli fler boule-banor eller någon yta där vilsegångna politiker kan praktisera någon form av precisionsorientering. Oavsett kritiken mot besluten kommer de ledande politikerna aldrig att avgå och någon ändring kommer inte att bli fallet innan nästa val. Jag tror dock Noraborna vet ganska bra hur de ska rösta – och inte rösta!

Den stora frågan just nu handlar om Lindesbergs lasarett. Jämfört med striden för 15 (?) år sedan är det kolugnt, men beslutet om att släcka nuvarande akutvård ska tydligen ske redan vecka 40 och det beslutet kommer sannolikt att fullföljas. Det som i nuläget är intressant är livet efter valet 2022. Jag misstänker att det inte kommer att finnas en enda röst i regionvalet på sossar, centerpartister eller kds:are – åtminstone inte i den norra länsdelen. Några röster blir det förstås, men det handlar om väljare som inte läst på eller som följt med i den centraliceringsprocess som de styrande (med tillhörande centraliseringsbenägna tjänstemän) tror är den enda vägen framåt.

I helgen kan vi se fram emot LIF Lindesbergs intåg i vinterns allsvenska serie i handboll, och fågel eller fisk är den stora frågan. LIF har inte rosat marknaden under försäsongen, men för de flesta växer inte hornen ut förrän seriespelet börjar. Bortsett från comebackande Gustaf Ekström har inte LIF värvat inför säsongen, och detta innebär att flera av fjolårstruppens unga spelare måste höja sig ett ordentligt snäpp om LIF ska bli att räkna med. LIF börjar borta mot seriefavoriten Hammarby i Eriksdalshallen i Stockholm, ett lag man fick storstryk av för 14 dagar sedan. Tuff start, men visst håller vi tummarna…

Fredagskväll igen och dags att låta smaklökarna få sitt, eller hur? Hösten närmar sig men vad ska man tillaga? Sushi, en god gryta eller köra vidare med grillat? Jag vet fan inte. De två senaste gångerna jag har grillat har det dragit in ett regnoväder helt utan förvarning grillmyset har regnat bort. Sushi är grymt gott, men känns lite svalt ändå. Får nog bli en mumsig gryta av något slag, nästan alla sköter sig ju självt bara man bestämmer sig för vad det ska bli.

I övrigt kör vi en Corona-säker fredagskväll med allt vad det innebär.

Ha en trevlig fredagskväll!

Portergryta på högrev och palsternacksmos blev det.

2 Comments

  1. Det värsta är att sittande politiker hinner rasera mycket innan nästa val. Man funderar på hur Tom och Solveig tänker. Ingen is på Karlsäng, var ska skolorna åka skridskor? Dom lär ju inte hinna till ishallen på en lektionstimme. Hoppet står till att det blir en kall vinter med bra sjöis…….(lite ironi). Nej, bort med Tom och Solveig nästa val och hoppas att Noraborna röstar rätt. Det finns faktiskt folk i Nora som är intresserade av annat än kultur.

  2. Tror det är mycket värre än ”pajaserier” i Nora.

    Strömhoppen från fullmäktige, talar om att det som sker bakom stängda dörrar
    inte har något med demokrati att göra.

    Ständiga anmälningar till Förvaltningsdomstolen indikerar att vi nog har en
    hel del ”Sigtuna” ute och går i Nora

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.