Källberg om att politiken börjar röra på sig

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har noterat att politikerna äntligen börjat röra på sig. Frågornas dignitet är dock tveksamma, menar han. Lite ishockey och lite fredagsmys blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Gör tiggarna till kommuntiggare

Visst känns det att sommaren börjar lida mot sitt slut. Kvällarna är svalare och mörkret gör sitt intåg betydligt tidigare än för bara några veckor sedan. Faktiskt är det lite mysigt, det också – även om sommarkvällarna kanske rankas högre. Men varje årstid har väl sin tjusning, gissar jag och sätter frågetecken för de värsta vintermånaderna.

Fortfarande är det lugnt på politikens bakgård, men jag har noterat att en del möten och sammanträden, där allmänheten inte är välkommen, har hållits.

I Nora vill Moderaterna tydligen ta tag i kommunens omfattande tiggeriproblem då man fått en (1) skrivelse från någon vettskrämd medborgare. Där kan man snacka om att vara medborgarnas förlängda arm. Jag tror dock inte att majoriteten av Noras invånare sitter och biter på naglarna av rädsla för tre, fyra tiggare utanför de största butikerna. Det vore förmodligen smartare att anställa de här tiggarna och sätta dom på att tigga ihop till kommunens kommande underskott.

I Hällefors har Johan Stolpen och hans partivänner i Vänstern gjort en 180-graders i fråga om en simhall i kommunen. För ett par år sedan var det just Vänstern som såg till att det inte blev någon simhall när den förra majoriteten ville bygga. Nu säger Vänstern att det finns en bredare målgrupp för återigen väcka frågan om en simhall. ”Barnfamiljer, unga, vuxna och äldre – allmänhet, skola och omsorg” ska nu få tillgång till en tänkt simhall och man kan ju undra över vilken av dessa målgrupper som inte fanns med när Socialdemokraterna och Moderaterna ville bygga. Är det inte precis sånt här som gör att politikerföraktet ökar?

För någon vecka sedan såg jag nya LIF Lindesberg spela sin första träningsmatch hemma mot Eskilstuna GUIF och igår såg jag Lindlöven spela sin första match mot Enköping. Med tanke på ur fotbollssäsongen sett ut för lagen i 24i-området måste jag säga att det är skönt att handboll och ishockey står på programmet. Lindlöven ser riktigt intressant ut, även om några av spelarna kanske inte är fullfjädrade division 1-spelare direkt. Jag tror att Lindlöven kan köra med nuvarande trupp under höstens grundserie och kanske förstärka, om det behövs, under julhelgen.

Ikväll blir det SHL-match mellan Örebro och Linköping i Lindehov och det är bara att konstatera att Lindlöven har skaffat sig en trevlig tradition genom att bjuda den lokala publiken på en så bra match varje höst.

Kvällens fredagsmys blir lite senarelagt på grund av ovanstående hockeymatch. Men menyn blir enkel och snabblagad. Lättstekta scampiräkor i lite olivolja, finhackad chili och rejält med hackad vitlök med lite örter och lite hemfriterade sötpotatispommes vid sidan. Möjligen ett glas italienskt rödvin för syrans skull. Klart på fem röda, men fan så gott.

Jag önskar alla en riktigt trevlig fredagskväll, oavsett ni väljer att grilla eller gå på hockey!

5 Comments

 1. Nyfiken

  Mattema, vore nog en idé, för att få fram politikerna ur sin stängda, hemliga miljö.

  En variant på ”halv åtta hos mig”, skulle då bli ”luncha med oss.” Media och kameror.
  Dessutom matställe och vinsorter. Massor med tips hur man förädlar falukorven
  till kulinarisk upplevelse.

  Och inte minst, politikerna skulle få träffa ”vanliga” människor, åldringar, skolungar
  sjukvårdsanställda och låginkomsttagare..

 2. @Nyfiken. Jag är absolut ingen hejare i köket, men gillar att laga mat. Det är väldigt sällan jag fotograferar maten och gårdagens räkor försvann innan jag ens hunnit blinka…

 3. Är tiggerifrågan det enda, som ältats bakom Noras stängda dörrar, så
  kanske man kan sova lugnt ett tag till.

  Men risken är nog den att kontrakt byggringar, och kufiska pengahanteringar
  rör sig i utskotten

  Det kan med säkerhet sägas att det blir mycket värre för Noraborna än vad någon tiggertant utanför affären, kan åstadkomma.

 4. Snälla Källberg. Du verkar vara en hejare i köket. Kan Du inte lägga upp lite bilder på dina verk i köket så att vi som sliter med falukorven får lite inspiration.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.