Källberg om bara lite att rapportera

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har inte speciellt mycket att rapportera, men han är lite tveksam till sporten just nu. Lindlöven har en måstematch mellan julskinkan och oxfilén och borde ha varit klara för Allettan redan. Läs Källberg krönika här.

Match mellan julskinkan och oxfilén

Knappt en vecka kvar till julafton, men knappast någon julstämning. Mildare än milt och det enda som faller från himlen är regn. Julpynt och fina elektriska slingor syns knappt i diset och det enda som påminner om gamla hederliga jular, så här långt, är smaken av glögg.

Veckan som gått har mest bestått av sport och politik. Inte så mycket av det sistnämnda, men jag var åtminstone uppkopplad under kommunstyrelsens sammanträde i Lindesberg i tisdags. Inbjuden även till pressmöten med social- och barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg, men där tänker någon fel, tycker jag. Har man ett sammanträde på måndagen eller tisdagen inbjuds man till presskonferens, via internet eller på naturligt sätt, långt senare i samma vecka. Så kanske man kunde göra på 1960-talet eller tidigare, och ledamöterna i nämnderna sitter ju och lägger ut på Facebook direkt under sammanträdena. Vad kan då vara en nyhet tre, fyra dagar senare, frågar jag mig.

Sportsligt kan LIF Lindesberg gå mot en riktigt trasslig vår. Godnatt för Jesper Nilsson i matchen mot Torslanda och med Herman Bosson borta sedan länge kan det bli riktigt tufft under Allsvenskans andra halva. LIF Lindesberg kommer, med all sannolikhet, inte att ta in någon modern ”video-jugge”, utan man kommer att satsa på det man har. Svårt att göra något åt problemen nu, men bara att hoppas att LIF lär av läxan till nästa säsong.

För Lindlöven har det gått lite grus i maskineriet på sistone. Grundserien skulle ha varit färdigspelad i onsdags, men på grund av pandemin återstår en del matcher. Lindlöven har en match kvar och den spelar man mellan julskinkan och oxfilén, den 28 december, en match som måste vinnas.

En spelare gjorde stor skillnad för Lindesberg Volley. Nya Lexi Pollard är ingen superstjärna, men betyder att tränaren Teemu Sarna äntligen kan matcha sitt lag som ett volleybollag. Pollard kan vara skillnaden mellan att spela i Elitserien även nästa år eller tvingas ta steget ner.

Men nu är det bara dagar kvar till jul och det är läge för årets snälla vecka. Såklart spelar Lindlöven i Allettan efter jul och själv klarar sig LIF Lindesberg kvar i Allsvenskan, lika säkert som Lindesberg Volley är ett Elitserielag även nästa säsong.

Ikväll är det dock fredagskväll och veckans mysigaste kväll. I mitt och hustruns lilla tvåmannakollektiv är det jag som står för maten ikväll, och jag tänkte fixa till lite italienskt – god pasta och strimlad biff i en tryffelsås och en italiensk sallad med tomat och mozzarella, salt och olja. Självklart blir det ett italienskt rödvin till pastan och paltkoma framåt 21-tiden, ungefär som en fredagskväll ska vara.

Laga något gott ikväll, ni också, och ha en trevlig fredagskväll!

1 Comment

  1. Visst ser det knöligt ut, men i Nora börjar något att gro !

    På lördagar, har torghandel börjat uppstå. Tjurskallen, kommer in med lokalproducrade grejer. För närvarande ensamma, men om kommun och polisen
    lägger bort giriga avgiftsfingrar och låter närodlande sälja fritt, får vi ett dragplåster till det lilla torget

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.