Källberg om bion, LIF och Erik Broman

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg följer frågan om biografen i Lindesberg och vill se ett bra beslutsförslag. Källberg frågar sig också vad som händer i LIF Lindesberg och utser sin nya favorit i Lindlöven – Erik Broman. Läs Källbergs krönika här.

Min nya favorit heter Erik Broman

Fredag igen, men den känns som torsdag. Anledningen är förmodligen så enkel att kroppen har ställt om sig. Jag befinner mig under några dagar utomlands och tidsskillnaden är sex timmar framåt.

Jag deltog inte under kommunstyrelsens sammanträde i veckan, men tycker den här biograffrågan är oerhört intressant. Under hösten sade ledande politiker att det är olagligt för en kommun att agera på en marknad, med skattepengar, om marknaden samtidigt är eller skulle kunna vara privat. Jag trodde, i min enfald, att alla var med på det resonemanget, men när frågan nu kom upp i kommunstyrelsen blev det återremiss – efter initiativ från majoriteten.

Men det här är samtidigt väldigt känsligt, även om jag inte kan förstå att saken har gått från olaglig till återremitterad. Jag vet inte hur den här frågan kommer att landa, men jag tycker att man borde ta med en jurist i beredningen. Är det olagligt att bedriva en kommersiell biograf, så är det olagligt. Finns det en gråzon så borde politikerna hålla sina fingrar borta, men är det helt okej så låt Björn Persson fortsätta i nuvarande form.

Bara bli klara över vad som gäller och låt inte det politiska partiet/organet Nätverket Lindekultur skava vidare på allt som gagnar kultur för något hundratal i Lindesbergs kommun. Var klara över att alla i Lindesberg vill ha en biograf, men skattepengar ska användas till vård, skola och omsorg.

Vad händer med LIF Lindesberg? 80 baklängesmål på de två senaste matcherna kräver en hel del svar från LIF. Att släppa in 39 mål mot tabelljumbon är en riktig jumbobragd och LIF måste helt enkelt förklara hur man tänker. Mot Tyresö, i onsdags, var de spelare tillbaka som saknades i den horribla hemmamatchen mot Hallby, men likväl släppte LIF in 39 mål! Alltså, gör matematik av en handbollsmatch… 60 minuter och lagen har bollen efter varje insläppt mål. Hur i hela Hällefors kan man då släppa in 39 mål – mot jumbolaget? Helt ofattbart, om nån skulle fråga mig. Ge mig ett svar, LIF Lindesberg.

Lindlöven däremot kan uppfylla sitt mål och vinna Vårettan. Laget blandar och ger mellan skador och sjukdomar, men leder serien inför kvällen hemmaderby mot Arboga i Lindehov. Med mycket publik ikväll kan Löven rycka sönder den annars ruggigt täta tabellen. Min nya favorit i Lindlöven har nummer 23 och heter Erik Broman. En Skutskärskille som har fostrats i Brynäs och faktiskt gjort 18 matcher med SHL-laget innan han via Visby-Roma och Valbo kom till Lindlöven inför den här säsongen. En riktigt äkta jävla hockeykille, som struntar i om tänder ryker och som alltid gör sitt jobb. Gå på matchen ikväll, och jubla varje gång Erik Broman har pucken. Han blir definitivt inte sämre av det.

Jag gissar ändå att de flesta som väljer att går på live-sport ikväll väljer Lindesberg Arena och division 4-matchen mellan LIF Lindesberg och VästeråsIrsta. LIF Lindesberg vill sätta ett officiellt publikrekord för division 4 och kommer definitivt att göra det – det finns nämligen inga officiella rekord i fyran! För egen del är jag förhindrad att se någon av de båda fredagsmatcherna, då kvällen är tingad för restaurangbesök. Senast vi var ute på lokal blev det koreanskt och japanskt, och ikväll ska det bli thai-mat och kanske en Chang till det.

Gör som vi gör ikväll – ät lite god Thaimat och drick några Zingha eller Chang.

3 Comments

 1. Rättelse. Återremissen var ett initiativ från oppositionen som resterande partier sedan valde att följa.
  Enligt kommunallagen får kommunen bedriva en verksamhet en privat aktör normalt skulle ha gjort om det är en tjänst som kommunen vill ha men saknar.
  Mvh Conny Ärlerud (ersättare i KS Lindesberg)

 2. Det klart att det killar i regimen, att få ett eget media, för att publicera sina teser !

  Han med lilla ”snormustaschen” gillade ju verkligen filmen.

  Det var verkligen, mycket mer pengar i cirkulation, när tyskarna styrde i Bergslagen,
  men det finns kanske arvtagare till ”guldtänderna” kvar !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.