Källberg om bråket i kyrkan

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tycker att händelserna i Nora Bergslagsförsamling är obegripliga. Tio år av trätor tycks nu eskalera i något som knappast kan vara bra för kyrkans verksamhet. Läs Källbergs krönika här.

Är makt verkligen så viktig?

Det har varit några fantastiska dagar i Bergslagen. Ganska kallt i och för sig, men en magisk sol och en stram luft som gör som gör gott för lungorna. Svensk vinter när den är som allra bäst, alltså.

Jag vet inte om det vackra vintervädret har satt några egentliga spår hos makthavarna eller har solen inte varit lika intensiv i lilla Nora under veckan. Händelserna i Nora Bergslagsförsamling avskräcker verkligen och visar hur tokigt det kan bli när makten i sig blir viktigare än målet. På 24i har vi haft en debatt i kommentarerna, som i och för sig varit bra och hyggligt saklig, men som visar hur det kan bli när fyra, fem personer sätter sin makt över något som är tänkt ska vara en fin och meningsfull verksamhet.

För mig är de här händelserna obegripliga. Alla måste väl känna att de nuvarande händelserna i församlingen inte är bra – för församlingen och verksamheten. Är makt verkligen så viktig att sansade människor tror sig stå över alla andras åsikter? Nora Bergslagsförsamling riskerar att bli något man pratar om i hela Kyrkosverige – som ett avskräckande exempel.

I kväll är det en riktig sportkväll, åtminstone i Lindesberg. Lindlöven spelar seriefinal hemma i Lindehov mot Eskilstuna Linden och LIF Lindesberg spelar bottenmatch mot Kärra.

Mer blir det inte idag. Tidig middag och två matcher som ska bevakas under kvällen gör att krönikan blir lite kortare än vanligt. Jag ska fixa till en laxsallad innan matcherna startar och jag vet inte riktigt på vilken match jag ska börja. Det är inte speciellt roligt att kliva in i Lindehov helt utan publik och i Lindesberg Arena är det åtminstone varmt, så antagligen börjar jag på Hovet och avslutar i arenan.

Jag önskar alla en trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.