Källberg om Caprice och Chris – populärkultur

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg konstaterar att finkulturen i Lindesberg är en hörsägen. Lindesberg ska marknadsföras med populärkultur, som Manskören Harmoni och Chris, och såklart idrott. Låt Nora ta hand om finkulturen. Läs Källbergs fredagskrönika här.

Capricen spelar i en landsbygdens elitserie

Fredag igen och jag noterar att det blivit en del ”temaskrivande” på sistone. Förra veckan skrev jag om ett par evenemang som Linde Energi stod bakom och den här veckan har jag skrivit om ett par evenemang på Lindesbergs lasarett. Och i dessa dagar blir det ju en eller annan artikel om Manskören Harmoni.

Börjar med Manskören Harmoni, som på något sätt konkurrerar med sig själv under en vecka. Samtidigt som man säljer biljetter till julkonserten tillsammans med flera körer och The Real Group (i morgon lördag i Lindesberg Arena) så släpper man biljetterna till Caprice 2018. Man frågar sig om invånarna i Lindesberg verkligen orkar med allt som dessa skönsjungande gubbar tar sig för? Svaret är tveklöst – JA.

Jag är inte uppdaterad med hur många som ska se och höra julkonserten i morgon, men det kommer förmodligen 1000 personer. Och Capricen i vår ska vi inte tala om. Redan efter fem (5) dagar var biljetterna slutsålda! Hur är detta möjligt? Tja, vi kan nog konstatera att den kände gästen Tommy Körberg drar en hel del folk, men för varje år höjer man också ribban på showen en aning och ingen kan säga emot om jag påstår att Capricen spelar i en landsbygdens elitserie när det handlar om sådana här evenemang. Jag kan tänka mig att dirigenten Rickard Larsson mår bra när han får ”deala” ihop en show med Körberg (båda har väl likadana musiköron), men själv hade jag föredragit någon mindre pretentiös artist. Jag har framfört mina önskemål till Roland Hellsing gällande Caprice 2019 – Malena Ernman och Danny Saucedo.

På samma tema bänkar sig väl hela Bergslagen ikväll för att heja fram Chris Kläfford till en Idol-seger. Idol är inte riktigt min keps, men jag lyfter såklart på peruken för det Chris har åstadkommit. Ibland hyllad och ibland nedtryckt i skorna har han ändå levererat. Flera gånger har det känts som juryn redan på förhand utnämnt en ur kvartetten för att hacka på något. Alltså bara att bänka sig klockan 20 ikväll. Heja Chris!

På tal om framgångar för Manskören Harmoni och Chris Kläfford, tillsammans med all framgångsrik idrott i Lindesberg borde man ytterligare kunna ringa in de saker som kommunen ska marknadsföra sig med. För mig är det solklart att man kan överge det ”stora” kulturbegreppet och i marknadsföringen satsa på ”populärkultur och idrott”.

En händelserik helg väntar. I Nora är det julmarknad i dagarna två och i Lindesberg håller just Manskören Harmoni en julkonsert av den större modellen i Lindesberg Arena på lördagskvällen. Och på söndag är det dags för LIF Lindesberg att ta emot Tumba på söndagskvällen.

Det händer saker även ikväll. Hustrun och jag tänkte fixa till en mumsig räkmacka ikväll, men vi flyttade räkorna till lördagen, något som faktiskt blev kommenterat i kön på ICA alldeles nyss, där jag stod med en liter mjölk, en chipspåse och en chokladkaka. ”Det där var inte mycket att laga fredagsmiddag med”, fick jag höra. Nå, jag ska på division 3-derby i ishockey mellan Guldsmedshytte SK och Hällefors IK innan Idolfinalen och hustrun skulle till gymmet för ett träningspass. Tiden räcker dock till för att beställa pizza.

Ha en trevlig fredagskväll!

Posted by on 8 december, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.