Källberg om Corona och golfpremiär

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar fredagen, trots allt som har med Corona att gör. Under fredagen är det nämligen golfpremiär på Lindesbergs GK och Källberg letar förmodligen boll när denna krönika publiceras. Läs krönikan här.

Det enda vi vet är att – ingen vet

Vi lever just nu i konstiga tider. Fredagsmys med munskydd och handsprit känns sådär, och ALLA pratar konstant om Corona och COVID-19.

Jag tycker man ska akta sig för att ha alltför kritiska åsikter om hur myndigheter och andra hanterar den pågående pandemin. Ingen har erfarenhet av något liknande och självklart uppstår en del tokigheter. Går man en stund på stan får man lika många tvärsäkra lösningar som antalet människor man pratar med. Det enda vi vet med säkerhet är att – ingen vet.

För egen del är jag glad att jag är hemma i Sverige. Vi kom ju hem från Thailand för en vecka sedan och sedan dess har mycket förändrats. Under onsdagen införde Thailand utegångsförbud och fortfarande sitter en hel del svenskar kvar i turistparadiset – samtidigt som flyg är inställda, restauranger och hotell stänger och mataffärerna blir tömda. Platser som är helt underbara när man är där för att semestra kan säkert förvandlas till öde spökstäder i en situation som den som nu råder.

Politiskt har jag inte hört om några tokigheter under veckan som gått, inte ens från Nora. Och det är väl bra det. I tider av Corona ska nog inte politikerna lägga sig i alltför mycket, utan låta de som kan sköta båten. Men vi har nog inte sett allt än. I brist på politiska idéer är det ju inte ovanligt att politiker blir förvillande lika experter och tjänstemän. Vi får se när krisen är över vem eller vilka politiker vi kan utse som kommunepidemiologer.

Dagens och veckans händelse är ändå en väldigt positiv sådan. Lindesbergs GK öppnar med sommargreener under fredagen och när denna krönika publiceras har jag förhoppningsvis tagit mig igenom nio hål. Jag var länge osäker på om jag skulle spela i år, men med våren kommer suget och jag bestämde mig så sent som för någon vecka sedan. Jag var ute på klubben igår och kände in atmosfären, provslog en hink bollar och snackade lite skit med Stefan Leskinen och Per Nyberg och känslan är att det kan bli en härlig sommar på Lindesbergs GK.

Snart fredagskväll och under kvällen ska klubbor rengöras och antalet kvarvarande bollar i bagen ska räknas. Därefter har frugan lovat att bjuda på taco, tallriksserverad naturligtvis, och ett glas vin. Blir säkert någon liten efterrätt också och som avslutning blir det förmodligen lite sprit framför teven – och jag menar såklart handsprit.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

3 Comments

  1. Jag är 62, Ronnie, och är egentligen glad för varje höjning. Har haft en nedåtgående kurva de senaste tio åren och har idag 16 i hcp. Inte bra, men fortfarande roligt…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.