Källberg om dålig matchplanering

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg irrar mellan sportarenorna så här års och ikväll blir det kloning när LIF Lindesberg och Lindlöven spelar hemma, exakt samtidigt. Lite kultur och bandyproblematik blir det också. Läs krönikan här.

Ser fram mot lugn lördag med kul kultur

Ytterligare en vecka kan bockas av och det kan enkelt konstateras att det är sporten som dominerar just nu, precis som alltid så här års. Men i helgen som kommer äger ett par kulturevenemang rum, som ombyte. I Hällefors arrangeras nya ”Taggad 2020”, ett evenemang som ser intressant ut, och i Lindesbergs kommun äger gigantiska ”Vinterspår” rum, ett brett evenemang över hela kommunen – helt utan röd tråd.

Förra veckans tråkigaste nyhet var den om konkursen av Karlsängs IP AB, något som inneburit att det inte längre finns någon spelbar is i Nora. Tråkigast den här veckan är förmodligen att kommunledningen inte kunde lämna något besked om huruvida man kan tänka sig att överta isbanan och låta NNBS hyra in sig. Hur det nu går med serieepilogen för NNBS är skrivet i stjärnorna. Jag har inget hört om att man drar ur lagen ur serierna, men för att spela krävs, som bekant, is. Visst, man kanske kan hyra in sig i Örebro eller Köping för de två hemmamatcher som återstår, men hyrd is och långa bortamatcher om man ändå inte kan fortsätta verksamheten känns som bortkastade pengar. Samtidigt förstår jag om A-laget vill vinna sin division 1-serie och på så sätt peka finger åt politiker och tjänstemän i kommunledningen.

Det blir en hektisk fredagskväll idag. LIF Lindesberg och Lindlöven har för femtioelfte gången lyckats planera in sina matcher så att de kolliderar. Bedrövligt för de som gillar att gå på den sport som Lindesberg bjuder på. Båda föreningarna förlorar såklart på det här och jag kan bara undra om det är så jäkla svårt att lyfta luren till grannklubben och se till att sånt här inte händer.

LIF Lindesberg tar emot ett formsvagt AIK, men magkänslan inför kvällens match är densamma som under hela säsongen – blir det fågel eller fisk? Jag vet inte vad som händer när det emellanåt blir fritt fall för LIF, men lägstanivån är tyvärr alldeles för låg. Kanske skulle man behöva en äldre, rutinerad spelare, som kunde gå in och visa hur en handbollshantverkare agerar när det går tungt?

Lindlöven tar samtidigt emot Östersund och rider förmodligen fortfarande på förra helgens hemmasegrar mot Teg och Piteå. Jag tror Lindlöven har goda chanser ikväll och laget har under säsongen vuxit ifrån den skräck som tidigare fanns över att vara favorit. Nu glider man ut på isen med raka och stolta ryggar och det ser ut som om många av spelarna gillar favoritskapet.

Alltså är min fredagskväll färdigplanerad. Förutom handboll och ishockey spelar WSK Lindesberg en toppmatch i tvåan på hemmaplan, så jag får nog vara glad om jag hinner skapa mig en flyktig bild av händelserna i matcherna. Innan matcherna börjar hoppas jag dock hinna vara lite hemmapulare också. Tvättstugan är klar så långt det går, men fönster ska bytas på måndag innan allt kan göras klart, och problem tillstöter alltid. Jag hoppas frugan orkar fixa något att äta till kvällen och som jag kan äta när kvällens uppdrag är utförda. Ser fram mot en lugn lördag med lite kul kultur.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.