Källberg om en kall öl klockan 17

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är lite stressad denna fredag, men inte på grund av att uppdragen är många. Källberg bygger en veranda och prick klockan 17 är det tänkt att serveras en kall öl på nybygget.

Idag har jag lite bråttom

Äntligen fredag. Solen skiner, men vindarna är fan inte varma. Jag har hållit på med ett verandabygge i veckan och nästan använt lika mycket tid med att ta av och på mig kläder. Jag är sån att jag sätter upp små beting för mig själv för att kunna planera bättre och betinget för idag är en kall öl på den del av verandan som, enligt betinget, ska vara klar klockan 17.

Alltså har jag lite bråttom och krönikan den här veckan blir något mindre i omfång än vanligt.

Som ni nog märkte igår är förre proffsspelaren Thomas Nordahl ny i stallet. Jag har i flera år fått frågan varför 24i inte skriver om de båda länslagen i de högsta serierna. Logiskt skulle man ju kunna säga att varken Örebro eller Degerfors ligger i 24i-området, men samtidigt vet jag ju att halva Bergslagen åker till Behrn Arena eller Stora Valla för att titta på bra fotboll. Och nu blir alltså Thomas Nordahl den som kommer att följa elitfotbollen. Skitkul, tycker jag. Thomas är dessutom en person som inte backar för kritik, om det skulle behövas. Jag tror också att vi kommer att få läsa om en och annan händelse från Thomas egen spelar- och tränarkarriär.

I Hällefors fick en samlad opposition de fattade kommunfullmäktigebesluten upprivna av Förvaltningsrätten i Karlstad. Frågorna om kommunens hemtagande av skötseln av grönytor och biblioteksverksamheten har väckt kraftig debatt och kommer såklart att innebära att Hällefors återigen kommer att sjunka i den viktiga näringslivsrankingen som Svenskt Näringsliv genomför varje år. Nu måste i alla fall frågorna behandlas på nytt och man kan konstatera att skattebetalarna i Hällefors fått betala för ett sammanträde i kommunfullmäktige som inte ens fick till stånd ett enda giltigt beslut.

I sportens värld är det lugnt just nu. Volleybollens slutspel pågår visserligen, men av det jag såg av Lindesberg i onsdagens hemmamatch mot Engelholm tycktes spelarna redan ha avslutat säsongen.

Men redan i morgon drar fotbollstrean igång. Grythyttan startar borta mot Kungsör och Nora BK börjar borta mot Arvika. Om några veckor är det spelklara gräsmattor även i våra trakter och vi kan själva åka och se våra lag.

Nu börjar det bli lite bråttom om jag ska hinna tralla verandan så långt som jag har satt upp som mål för att kunna avnjuta en kall öl klockan 17. Alltså avslutar jag det här inlägget och önskar alla läsare en trevlig kväll. Nästa vecka ska byskolorna i Ramsberg och Rockhammar läggas ned för tredje gången på kort tid, och stoff för krönika nästa vecka kommer inte att saknas.

2 Comments

 1. En kall öl !

  En gång , på 70-talet, hade vi en snickare, som var väldigt duktig och all round, men pilsner ville han ha.
  Frun kom hemsläpande med en back lättöl.
  ”va fan det här går inte, sån öl får man ju näckrosor i magen av”.

  Inte mycket bättre i dag. Häromdagen presenterades jag för ett tecken på att Nora är på dekis.
  Frun serverade ”krisöl” dvs alkoholfritt substitut till en god pilsner.
  Gick tämligen bra, för vi bor fortfarande ihop, fast snickrandet blev det inte mycket med.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.