Källberg om en kraftigt försenad krönika

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg ursäktar sig fär en sex timmar försenad krönika. Anledningen tycks vara att Källberg bygger ett glashus. Några korta kommentarer om sport och politik verkar det också vara. Läs Källbergs krönika här.

Glashuset tar en del energi

Klockan är snart 22 när jag startar skrivandet av den här krönikan. Jag ber självklart om ursäkt för att min ordinarie tid 16.30 överskrids med råge. Jag skyller allt på att jag är en vanlig Svensson och idag har Svensson rest stomme till den nya glasutbyggnaden. Det gick helt enkelt inte att stanna och skriva krönika när stolpar och bärlinor skulle på plats.

Där här glashuset tar en del energi, det ska jag inte förneka. Innan bygget har Google och YouTube tillfrågats flitigt och också kostat mig en hel del tid, men när man väl står där – mitt i byggandet – finns inget annat än att göra det som måste göras. Inte sjutton kan jag ursäkta mig med att skriva en krönika när någon står i andra änden av bärlinan, redo att loda in och skruva fast. För min del har jag precis kommit in från garaget efter att ha målat de detaljer som ska upp i morgon bitti.

Allt går bra med det lilla nybygget, men såklart blir jag lite stressad när hustrun kommer hem med en kristallkrona från Israelssons i Nora som tydligen ska upp i glaskupan. Riktigt där är vi inte än, men jag älskar henne för tanken.

Idag har stommen rests och tankemöda lagts på hur nockbalken ska förankras och i morgon hoppas jag att denna balk ska ligga på plats. Jag vet inte ett smack hur duktiga ni läsare är på sånt här, men har man ett jobb där man tillbringar 90 procent av tiden framför datorn är den här typen av projekt mumma för själen (som förre chefen Göran Karlsson skulle ha uttryckt det).

Jag är nog inte så lätt att göra såna här saker tillsammans med, jag vet. Men jag har en klurig granne, Per Stoetzer, som är klurigare än de flesta. Han och jag kompletterar varandra bra. Han kan och jag vill och tillsammans blir det bra. Per löste ett avlastningsproblem idag på ett extremt bra sätt som näst intill gick direkt till Nobelkommittén, och sånt kan göra mig svag i knäna.

Vad har hänt i övrigt då? Politiken hör inte av sig lika ofta som för ett par veckor sedan och det enda att notera är väl att moderaten Tom Rymoen, händelsevis, rycker in som oppositionsråd i Nora som Helena Vilhelmssons reserv till dess någon form av politiskt styre skapats. Oddset var väl ungefär 1,002, så ingen högoddsare direkt.

På sportfronten är det uppåt i både LIF Lindesberg och Lindlöven efter inledande segrar i veckan. Lindesberg Volley premiärspelar hemma under lördagen mot lokalrivalen Degerfors. Klockan 16 startar matchen för den som vill se några riktigt populära nyförvärv.

Än en gång en ursäkt för en fruktansvärt sen krönika, men mitt bygge är mitt bygge. Alla förstår att mitt fredagsmys består av att stretscha  kroppen inför lördagens fortsättning med nockbalk och allt. Ikväll fanns varken god mat eller härlig sex. Kvällen gick åt till att göra sig ren och att proppa sig full med mackor och annat kroppsfientligt.

Trevlig kväll på er ute i Bergslagen. Nästa vecka lovar jag att komma i tid.

2 Comments

  1. Tycker det är trevligt med lite positiv trädgårdsutveckling. Fast glöm inte ventilationen, för det ryker en del från grillen.

    Motsatsen till det positiva, kan ju bli Samhällsbyggnadsdirektionens uppgivenhet, när det gäller att skapa en ” fenced comunity” för husbilar
    på Skojarbacken i Nora. Total katastrof med nedvräkta staket.

    Som turist aktar man sig för att stå på sådana här platser, utan drar
    fort som ögat. Inget ställe där man går ut med hunden i mörkret.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.