Bilden borde bytas då skägget är borta sedan länge... kanske nästa vecka.

Källberg om en ljusare tid

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg börjar se en ljusning på läget i Corona-pandemin. Fritt fram att resa i hela Sverige och en fotbollssäsong som snart är möjlig. Lite fredagsmat blir det också. Läs krönikan här.

Leif GW:s röda – hoppas det går att dricka

Fan vet om det inte ljusnar lite med Corona-problematiken? Sommaren har ju länge sett ut som ett stort frågetecken där en maxresa i bil i två timmar skulle tillåta en semestertripp till Ludvika eller Finspång. Inget ont om dessa orter, men ett litet hav i bakgrunden stör åtminstone inte mig. Men sedan igår får vi nu åka vart vi vill i Sverige om vi är symptomfria. Härligt!

Vad har hänt sedan sist? Tråkiga nyheter om att även Noradagarna ställs svider förstås, men jag gillar ansatsen att göra Noradagar av hela sommaren. Nora är ett härligt besöksmål över en dag eller två, så länge man slipper engagera sig i den lokala politiken. Annars vore det lite roligt med en utställning, kanske i Bryggeriet, om alla planer och turer kring Karlsängskolan. Dokumentation, bilder och fakturor skulle säkert fylla Bryggeriets samtliga våningar – även om det mesta passar bäst i en mörk källare.

Jag tycker det är lite kul med alla små projekt som genomförts under Corona-våren. Sällan har väl bygghandlarna och färghandlarna haft så mycket kunder som den här våren. Och byggnadskontoret har haft en markant ökning av bygglovsärenden under samma tid. Permitterade eller bara mindre att göra i pandemins fotspår, verkar alla redan vara klara med vartenda sommarprojekt – innan midsommar! Jag har själv drabbats av projektmödan och en rad småförbättringar är redan gjorda. I helgen fick jag några brädstumpar över och självklart fick det bli ett litet hus till roboten. Kanske lite i överkant, men vafan… bild under krönikan.

Glädjande är att fotbollen äntligen kan påbörja sin säsong om några veckor. Det blir väl ingen start för den lokala fotbollen innan augusti, men just idag skulle jag byta det mesta mot att få bevaka en träningsmatch i division 7. Det sportsliga som annars händer handlar enbart om Silly Season. LIF Lindesberg skriver nya kontrakt med samma spelare som i fjol – med något undantag, och Lindlöven bygger sakta med kvalitetssäkrat ett lag som ser ut att kunna bli snäppet bättre än fjolårstruppen.

Fredagskvällen ser ut att kunna bli blöt. SMHI har varnat för regn och vi avstår att tända grillen ikväll, även om den knappt svalnat sedan senast. Hustrun har kalljäst en pizzadeg över natten och ikväll är det jag som ska stå för utsmyckningen. Jag tänkte först göra en Bångbro Special, sedan en 70-talsinspirerad banan och curry, men fastnade för italiensk variant med lufttorkad skinka, gorgonzola, rucola, mozzarella och fikonmarmelad. Smakerna brukar ju funka var för sig ihop med lite kex och ett glas rödvin, men vi får se hur det fungerar på en pizza. Till detta ska drickas Leif GW:s röda portugis… jag hoppas det går att dricka?

Ha en skön sommarkväll ute i Bergslagen!

1 Comment

 1. Tror inte att Bryggeriet släpper fram en utställning om pengapiruetterna inom
  Nora kommun.

  Däremot, tror jag att området kommer att stängas för icke godkända besökare.

  Anledning; Ett exploateringsavtal har tecknats mellan ”Nora kommun” och en
  markexploatör. Bryggeriet, blir därmed ”byggarbetsplats”—Tillträde förbjudet !

  Dyrt blir det i alla händelser; Ny bro, översvämningsvallar, ny sträckning på gata
  vatten och avlopp. skyddsrum, mm.
  Kan ha ett samband med detaljplan på jordbruksmark, som överklagats. Kanske
  samma ”tomthaj” som simmar i Norasjön ?

  I alla händelser, utrotar man den lilla bäcköringen och musslan

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.