Källberg om en nedslående vecka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. För fredagskrönikören Tomas Källberg handlar det fortfarande om inställda bevakningar. Förhoppningsvis drar åtminstone sporten igång i helgen igen, men veckan har varit nedslående. Läs Källbergs krönika här.

Då blir det inte några glada miner

Jag trodde att den förra veckan slog alla rekord i händelselöshet, men fan vet om inte den här veckan överträffar den förra? Vore det inte för tv-sändningar med hockey och handboll skulle jag snart vara tvungen att läsa på reglerna för sporterna. Så här långt under 2022 har jag bevakat en (1) hockeymatch – och ingenting mer! Ett rekord i sig.

Det kommer att bli ett tajt spelschema för alla idrotter i och med alla uppskjutna matcher. Riskerna är stora att de långa bortaresorna avgör när matchandet blir tufft och de uppskjutna matcherna ska in i det ordinarie spelschemat. Hur rättvist det bli i slutänden får vi ta när säsongerna är över.

LIF Lindesberg har äntligen sagt att man förändrar sitt mål för säsongen. Man gick ut med att man ville vara ett topplag i Allsvenskan, men fortfarande utgör man ankare i tabellen. Man chansade med att inte ersätta långtidsskadade Herman Bosson och Jesper Nilsson och får kanske sona med division 1-spel i värsta fall. Nu säger man att man satsar på kval, men att detta nog ska sluta lyckligt. Feltänkt, tycker jag. Okej med den sänkta målsättningen, men var finns ödmjukheten efter ganska många ganska dåliga säsonger. Det är ingen större skillnad på botten i Allsvenskan och toppen i Division 1 och varken Tumba eller AIK är att leka med i ett kval. På söndag är det Kärra som gäller i Lindesberg Arena, en ren måstematch. Skulle LIF tappa poäng i den matchen måste man kanske ändra målsättning igen och blir det inte några glada miner i Lindesberg.

Det går bättre för Lindlöven, men efter tre spelfria veckor och några spelare ut och in är det ingen som vet var man befinner sig. Löven inledde Vårettan norra med fyra raka segrar innan Coronan slog till igen, men i en mycket haltande tabell ligger Lindlöven fortfarande trea, trots att vissa lag spelat åtta matcher. Topplaget Wings Arlanda borta i morgon lördag och Vallentuna hemma i Lindehov på söndag. Först därefter kan vi ta tempen på Lindlöven igen. Man har tappat nye allsvenske skyttekungen Maksim Semjonovs och store backen Joshua Karlsson till AIK, men visar förmodligen upp några nyförvärv i helgen. För min del är jag nyfiken på hur Hällefors back Phil Caron gör sig i den brandgula tröjan.

Ett litet men är dock på sin plats. De tänkta matcherna kan fortfarande påverkas av de kinesiska fladdermössen. Jag, och jag hoppas ni, håller tummarna för att spelet återigen är igång i och med helgen.

I det Källbergska hemmet står det inte fladdermus på menyn ikväll, och kommer aldrig att göra. Jag har ätit diverse konstigheter i Thailand genom åren, men kommer nog vid eventuellt framtida resor att vara mer försiktig. Frugan blev riktigt sjuk en gång vid en matmarknad i Khao Lak där man saluförde fisk, fågel och kött utan kylanordningar i 40 graders värme. Jag såg inga fladdermöss där och då, men hörde dom på natten.

På vår meny ikväll står något nytt – för oss. Fisktacos. Alltså pankofriterad fisk med diverse tillbehör serverade i ett tacobröd. Det var frugans förslag och ibland får man ge efter om man vill bestämma den närmaste månaden. Men tillbehören är goda och friterat brukar alltid bli bra, så kanske har vi hittat en ny favorit?

Jag kan inte rekommendera fisktacos innan vi provsmakat, men laga något annnat som är gott ikväll. Jag önskar alla en trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.