Källberg om en ”normal” vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gläds över den första ”normala” veckan sedan Coronan slog till i mars. Politik och sport och lite kultur. Till detta Källbergs gula guld. Läs krönikan här.

3,3 miljoner för ingenting

Fredag igen och den här veckan har faktiskt börjat påminna om en normal vecka. Några politiska möten, ett par handbolls- och ishockeymatcher och lite små nyheter däremellan. Kanske är det här den nya vardagen – efter månaderna med Corona?

Jag var på kommunfullmäktige i Nora i veckan och visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag åkte därifrån. Konstaterade dock att om inköp av smugsmällor eller halstabletter skulle hamna på fullmäktiges dagordning, skulle det bli kaos. Aldrig någonsin har Noras fullmäktige varit svagare. Ärenden är dåligt förberedda eller felaktiga och tre, fyra politiker lyckas skapa en förtätad stämning av vilka ärenden som helst. Debatten blir aldrig speciellt politisk då varje ärende tycks lika viktigt för vicesheriffen Tom Rymoen. Han behöver ju inte ens argumentera eftersom sossarna tiger och röstar med, men någon där uppe tycks knacka honom på axeln och säga ”det är nog bäst du går upp i talarstolen och förklarar för alla andra hur det verkligen står till”.

På tal om Nora så har Karlsängskolan kostat en hel del pengar utan att ens en enda planka har spikats upp. 880000 har den egna personalkostnaden kostat och dessutom har man lagt ut 2400000 på konsulter och jurister. 3,3 miljoner för – ingenting.

På måndag kväll stänger Lindesbergs lasarett som ett fullvärdigt akutsjukhus. Sorgligt agerat av regionens politiker och jag gissar att en hel del sossar och centerpartister känner en stor oro inför nästa val. Själv kommer jag att hålla koll på mejlen ikväll, och jag hoppas – hoppas – att Karin Sundin (S) skickar en kommentar med lydelsen ”Vi ändrar oss”. Naivt av mig förstås, men vissa är inte sämre än att de kan säga att man tänkt fel. Jag hoppas, Karin…

Om ett par timmar ska jag på handboll. LIF Lindesberg tar emot Amo HK och förhandstipsen antyder en tredje raka förlust för de brandgula. Det har inte sett bra ut så här långt, men för varje förlust kommer man närmare en vinst. Vi får väl se, men det ska åtminstone bli kul att se kampen på linjen mellan Amo-tränaren Andreas Stockenberg och LIF-tränaren Stefan Karlsson. De båda är polare till vardags, men jag tror inte att de båda kommer att kramas under matchen – och då tänker jag inte på några Corona-restriktioner.

Handbollen ikväll gör ju att fredagsmiddagen skjuts till efter matchen. Frugan har lovat att leverera något gott när jag kommer hem, och det är bara att se fram emot. För övrigt kan jag meddela att veckan som gått har varit årets mest fruktfyllda för min del. Den här veckan började man nämligen sälja årets satsumas och det känns som om jag redan har konsumerat hälften av alla satsumas som levereras till Bergslagen. Fingertopparna ser misstänkt likadana ut som fingertopparna hos en piprökare. Gula ner till första leden. Tyvärr är satsumas-säsongen ganska kort och efter detta gula guld kommer mandariner, klementiner och apelsiner. Svårskalade och torrare för varje vecka. Men jag njuter just nu!

Unna er en satsumas ikväll. 14:90 kilot på Willys och fredagskvällen är räddad.

1 Comment

 1. Nu har du väl fel Källberg.

  Ett antal personer, har dragit in en massa skattepengar till sina konton. Kallas framgång ?

  Här ligger Noras potential. Karlsängsskolan liknar det som förr var
  försäljning av guldgruveaktier, dvs en del blir blåsta.

  Det här och knarkförsäljningen verkar som framtidsbranscher
  Sen kan man ju alltid ”vänstra” med lite isbaneaffärer.

  ”sälj i natt” i morgon kan du vara ”påkommen” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.