Källberg om en riktigt lugn vecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har utåt sett haft en mycket lugn vecka, men samtidigt jobbat hårt med det nya utseendet på 24i. Lite tankar om det nya året och vad det har att bjuda på blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Hur ser det nya året ut?

Årets första vecka har passerat i lugn takt, med undantag för att Alfrida kom förbi en sväng för några dagar sedan. Vi klarade oss väl ganska bra i 24i-området, men hemma på tomten blåste frugans tomathus omkull. Det lilla bygget är cirka 70×70 centimeter stort, men bortåt två meter högt och gjort enbart av fyra gamla fönster. Fönstren höll, men taket gick sönder och får placeras på listan över vårprojekt.

Veckan som gått har på nyhetsfronten varit oförskämt lugn. Tack, säger jag, som fortfarande håller på med uppdateringen av 24i. Jag försöker varje dag att åtgärda fel som uppkommit i och med förnyelsen och även om ni läsare inte ser vad jag gör, så blir sidan bättre och bättre. Oerhört skönt att kunna få sitta i flera timmar med datakoden och inte, som vanligt, behöva ställa klockan för att hinna iväg på någon sportmatch eller något annat. Jag har fått en hel del positiva signaler för den nya 24i och då känns allt jobb betydligt roligare.

Nästa vecka börjar det dock se ut som vanligt igen. Politikerna börjar träffas för sina sammanträden och sportschemat rullar på som det brukar göra. Ganska skönt faktiskt och kul att se om 24i:s nya kostym passar det normala nyhetsflödet.

Det ska bli mycket spännande att följa den lokala politiken den närmaste tiden. I Lindesberg kommer frågan om byskolornas vara eller inte vara att vara en het fråga och när frågan kommer åter till kommunfullmäktige efter återremissen kommer den sannolikt att vara hetare än någonsin. I Nora ska moderater och socialdemokrater, kryddat med några allianskamrater, försöka spara massor med pengar och det kommer att mullra när sparförslagen blir konkreta. Frågan om vad vi får för våra skattepengar kommer att sättas på sin spets. Och det ska bli kul att se vilken riktning man tar i Hällefors, med ett helrött styre. Kommer det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet att fortsätta i samma goda ton, eller handlade det om moderaternas inblandning under den förra mandatperioden? I Ljusnarsberg blir det kanske inte lika spännande, men Socialdemokraterna måste börja förhandla med andra partier och det är ju en delvis ny situation.

Men innan dess väntar Trettonhelgen och många av oss kommer att äta åtminstone en smaskig middag innan det nya, bättre livet ska påbörjas på måndag och morötter och sallad ska ersätta potatisgratäng och bearnaisesås.

Själv ska jag fixa lite fredagsmiddag om en stund och förbereda middag till i morgon. En trevlig fredagskväll alltså. Kanske blir det en snabbtur bort till träningen i Lindehov också efter Lindlövens fenomenala vändning i derbyt mot Kumla igår kväll.

Jag önskar er en bra Trettonhelg och en God fortsättning på det nya året 2019.

2 Comments

 1. Sparandet i Nora, är ju akut, för att inte gå ut över äldreomsorgens matdosor.

  Nu när det visar sig att hästarna i ridklubben behöver 100 000 till käk, av skattebetalarnas slantar, som inte finns tror jag så här;

  Djurhållare på landsbygden, med kor och andra fyrfotingar, ansöker om bidrag, från Jordbruksverket och där borde väl ridklubben rimligen vara.

  Sen bör man väl satsa på egen foderproduktion, för att säkerställa verksamheten
  Är osäkert om det finns att, bara gå ut och handla i affärn.

 2. ”Morötter och sallad ska ersätta potatisgratäng och bearnaisesås.”

  Fy så tråkigt det lät!
  Jag har blivit tillräckligt gammal för att njuta av livet, man njuter inte av morötter och sallad, vems smaklökar tilltalar det?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.