Källberg om en riktigt lugn vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg upplever en riktigt lugn tid just nu. Inte mycket händer, vare sig inom politiken eller inom sporten. För Källberg innebär fredagskvällen dock ett besök på Fröjevi och lite fotboll.

Solen skiner alltid på Fröjevi

Vilken vecka! När upplevde vi en sådan värme i Bergslagen senast? Igår var jag ute en sväng med bilen och den inbyggda termometern, som brukar visa rätt, talade om att det just då var 33 grader.

Hustrun och jag skulle, om inte Coronan slagit till, ha varit i Turkiet just nu, men tittar man på vädret i Europas metropoler ser fanimej Lindesberg ut att slå både Mallis, Rhodos och Side. Härligt med riktig sommar, men normala 25-26 grader under sommaren räcker alldeles utmärkt för mig.

Speciellt händelserika veckor är det aldrig runt midsommar, men otroligt härligt att fotbollen får spela matcher igen. Jag har hunnit se Nora BK två gånger, IFK Lindesberg en gång och ikväll ska jag åka till Frövi för att se FIK möta Marieberg i Myresjöhus Cup. Frövi har ett bra lag i år och kan nog störa division 5-laget Marieberg. Om inte så skiner ju solen alltid över Fröjevi…

Coronan håller sitt grepp och kan nog överraska med ny smittområden under de här veckorna. Man ser bilder från Stockholm där människor trängs på uteserveringarna och i parkerna, inte alls med rekommenderade meterantal emellan sig. Och vi får nu resa fritt inom landet… suck. Ärligt talat förstår jag mig inte på folk som inte respekterar våra ”snälla” rekommendationer i Sverige. Kanske är jag själv överdrivet försiktig, men hellre det än att sprida Coronan vidare…

Fredagskvällen blir en kolugn sådan. En stund på Fröjevi blir säkert kvällens mest pulsfyllda händelse och ikväll ska jag inte ens grilla. Blir förmodligen en sallad och någon form av protein, men man orkar ju knappt äta i värmen och hungern finns inte riktigt på plats. Men ingen fara med mig, jag har sparat lite runt midjan och skulle nog klara ett år av restriktioner med Corona OCH nuvarande värme.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen, men bibehåll avstånden även om det råkar slinka ner en öl eller två.

1 Comment

  1. Det här med att vi får resa fritt inom Sverige, kan snabbt ta en ände med förskräckelse !

    Hört talas om Vrångö ? Lite kyrkliga aktiviteter och hela ön drar på sig Corona.
    Skulle just vara snyggt om Nora blir satt i karantän. Hela turismen stoppas vid
    infarten av plastklädda rymdmänniskor

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.