Källberg om en rolig sportvecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en sportig vecka, dock inte för egen del. Positivt i samtliga elitlag och mer väntar i helgen när både Lindlöven och Lindesberg Volley spelar hemma. Lite matlagning blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Varför måste matcher krocka?

Jaha, så var det fredag igen och dags för några rader krönika. Jag hann bara åka på ett ”första spadtag” den här veckan, men roligt att kvarteret Gåsen i Lindesberg äntligen kan byggas färdigt. Jag såg att det var lite ståhej om de gamla träd man tvingades ta ner, men jag är säker på att nya kommer att planteras.

Äntligen kunde LIF Lindesberg ta säsongens första seger i bortamötet mot Rimbo i onsdags. Det skulle dock krävas en monsteravslutning och totalt 40 mål innan segern var ett faktum. Nu får styrelsen och lagledningen lite andrum och förhoppningsvis fick spelarna den insikt om vad som krävs och det självförtroende som säkert inte var det bästa innan matchen. Nu väntar Amo hemma i Lindesberg Arena nästa söndag och veckan som kommer blir nog den bästa för LIF, så här långt. Ändå kan man förstås inte blåsa ”faran över”. LIF ligger fortfarande på kvalplats och där har man inte råd att ligga. Ett kval nedåt skulle vara ett riktigt ödeskval för såväl LIF Lindesberg som för handbollsgymnasiet och ett tapp för kommunen som heter duga.

Jag såg Lindesberg Volley enkelt vinna över Linköping i volleybollens elitserie i onsdags och kan egentligen bara imponeras av det unga och nya Lindesberg. Bra servar, bra tryck på motståndarnas serve och ett speedigt spel som resulterar i snabba avslut – och med proffs som verkligen levererar. Nu väntar mästarna Engelholm i Lindesberg Arena på söndag och vi kommer att få veta den verkliga statusen för Lindesberg. Så här långt har man stött på ganska enkla motståndare, men kan man ge Engelholm en match så lovar det gott för resten av vintern.

Lindlöven har haft en matchfri vecka och även Löven vänder serien på hemmaplan på söndag när antagonisten Borlänge gästar Lindehov. Löven har så här långt gjort det mesta rätt och ser ut att gå mot spel i Allettan efter jul – för andra året i följd. Så här långt inte ett moln på hockeyhimlen och det kommer att bli en riktig publikmatch i Lindehov på söndag.

Men varför kan inte våra lag prata med varandra? Jag skrev förra året om Bengt Jansson, som åkte mellan arenorna när handboll krockade med ishockey. I vinter tycks det bli volleyboll som krockar med ishockey och det är synd om de som vill se båda föreningarna spela. Inför årets vintersäsong vet jag att Lindlöven och LIF Lindesberg tittade igenom spelschemat för att undvika krockar, men i de samtalen glömdes tydligen Lindesberg Volley bort.

Fredagskväll utan uppdrag innebär förstås kladdande i köket, men en havererad diskmaskin i väntan på service gör att man får tänka efter före, för att få minimalt med disk. Blir en köttbit, en potatisgratäng, en pepparsås och en stor sallad – inte mycket disk. Satt för övrigt en stund på eftermiddagen och klurade på om jag skulle återuppta grejen med att ni läsare får skicka in egna recept. Har haft det på 24i då och då, men inte hittat någon riktig bra form. Jag diskuterar ofta mina fredagsmenyer med läsare, som läst krönikan, och det vore förmodligen kul att veta vad Berit och Thomas Eriksson äter ikväll eller vad Kurt Ahlbin slänger ihop en fredagskväll utan ishockey eller fotboll eller golf. Eller hur?

Ha hur som helst en riktigt trevlig Allhelgonaafton!

2 Comments

  1. Kan hålla med dig till delar, S Johansson. För några år sedan kunde man ha skrivit en krönika varje dag om ”bara” politiken i Nora. Idag är det inte samma sak. Oppositionen gör inte mycket väsen av sig och majoriteten vågar inte ta i en enda fråga som skulle riskera att bli negativ till valet 2018.

  2. Det kan nog vara.

    Men politikerlivet i Nora, är som en påse.
    ”Tomt och innehållslöst”. (citat från gammal komiker)
    Bara att slänga i återvinningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.