Källberg om en sommarlugn vecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka, helt förskonad från politiska blunders och annat trams. En kort krönika blev det dock. Läs Källbergs krönika här.

Fredagsmys på Norvalla ikväll

Ikväll blir det fredagsmys på Norvalla, åtminstone hoppas jag att Nora BK kan överraska svåra Säffle FF och ta en trepoängare i jakten på nytt kontrakt. Och kanske passar det Nora att vara nederlagstippat ikväll?

Det kan lugnt konstateras att det är semestertider även i Bergslagen. Politikerna tar sina långa sommaruppehåll, åtminstone utåt sett, och inte ens i sportens värld händer speciellt mycket. Men så är det varje år och på 24i märks det genom att vi publicerar färre artiklar.

Det måste dock bli en artikel om Lindesberg Volley inom kort. Först försvann Lovisa Sundqvist till länskonkurrenten Örebro. I veckan tog talangen Sofia Stiernström samma väg och idag hör vi talas om att även Elsa Arrestad kommer att återfinnas i Örebro kommande vinter. Antingen måste Lindesberg Volley ha något stort på gång eller börjar man ligga risigt till.

Första veckan i år som robotgräsklipparen Murre jobbat som han ska. Efter många turer och en hjärnoperation (moderkortet alltså) är han på hjulen igen och det blir betydligt bättre än om jag klipper med gamla Stigan. Inte så att jag inte orkar klippa för hand – det blir bara så mycket bättre när Murre käkar gräs. Jag fick dock plocka fram den gamla bensinklipparen när vi kom hem från Alanya i söndags. Jag fick nämligen för mig att hälla på lite gödning på de nysådda ytorn i gräsmattan innan vi åkte och insåg lite för sent att jag hällt på alldeles för mycket av de inhandlade mirakelkornen. Gräset hade växt till knäna under en vecka och Murre skulle säkert ha drunknat i det frodoga gröna.

Det blir alltså inte grillat ikväll. Sen match i Nora och för tidigt att grilla innan jag åker. Får väl bli en korv på Norvalla i kvällsljuset eller en macka när jag kommer tillbaka till Linde. Jag hoppas dock att Nora BK gör sitt för att det ändå ska bli en bra kväll.

Ha en trevlig kväll ute i Bergslagen!

1 Comment

  1. Källberg

    Åtminstone, borde det väl ha blivit en grej om ”rökare”.

    Förbjud dom på tåget och bussen, eftersom vi måste nå klimatmålet och dom är värre än
    kossorna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.