Källberg om en spännande period

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg upplever en spännande period när fotbollssäsongen är som mest intensiv och ishockeysäsongen redan börjat. Lite om kommande Vätternvattenmöten blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Bryts lugnet redan på måndag?

Ytterligare en vecka till ända och då återstår ändå hel del under helgen. Vackert väder idag och ett befarat skitväder under helgen riskerar väl en del, men Larsmäss i Järnboås överlever nog vädergudarna hur som helst.

Vi är annars inne i en spännande period, åtminstone när det handlar om sporten. Ena dagen är man på en fotbollsmatch i strålande sol och nästa dag huttrar man inne i ett höstrått Lindehov. Ikväll gör Lindlöven säsongsdebut när man träningsspelar mot norska elitlaget Kongsvinger och redan i morgon eftermiddag är det dags för nästa match när seriekollegan Borlänge kommer på besök. Kul med ishockey, men kanske lite tidigt…

Samtidigt som Lindlöven premiärspelar ikväll springer Nora BK ut på Köpings IP för match mot Köping FF. Toppen mot botten, men samtidigt ett Köping som slåss med näbbar och klor för att kriga sig kvar i trean. Nora leder fortfarande serien med fyra poäng, men IFK Åmål, som började serien bedrövligt, stormar fram som tåget och ser ut att bli den allvarligaste konkurrenten om seriesegern. Seger ikväll och i nästa match, borta mot IFK Sunne om en vecka, är nästan ett måste, men bara att hålla tummarna och lite på att Noras tränare Mårten Eriksson vet hur han ska disponera sina trupper.

Politiskt är det fortfarande lugnt, men lugnet kommer sannolikt att brytas redan på måndag då öppna möten om det omdebatterade Vätternvattnet ska hållas i både Nora och Lindesberg. Öppna möten innebär att alla som vill är välkomna och jag gissar att de båda mötena kommer att vara välbesökta. Man kommer att börja i Nora klockan 17 och planerar att starta klockan 19 i Lindesberg. Jag undrar om det programmet verkligen kommer att hålla? Frågorna kring projektet är många och då kommer en dryg timme i Nora knappast att hålla. Men den som lever får se. Jag ska i alla fall vara på plats för en liten rapport.

Bortsett från lite ishockeybevakning ikväll blir det ett stilla fredagsmys med frugan. Vi satsar på hemgjord pizza och ett gott rödvin. Visserligen blir det väl grillväder ikväll, men pizza går lite snabbare och ibland vill man ju ha tid över till lite annat, det är ju trots allt fredagskväll.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

Posted by on 11 augusti, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg om en spännande period

  1. S Johansson

    11 augusti, 2017 at 19:34

    Rent logistiskt är det här välplanerat.

    Bryter man ned det hela tidsmässigt, så hamnar man på en nivå där man bruka fixa in möten när inga folk kan komma och lite snabba beslut. ”Du får två minuter på dig, sen är din tid ute ”!

    Blir nog en snabb ”medborgarmonolog”, men jag kan ju ha fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.