Källberg om en trevlig fredagskväll

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg befinner sig just nu mitt i den mediala sommartorkan, men ser fram mot en trevlig fredagskväll bestående av Utmaningen 2018 och grillad fläskfilé. Läs Källbergs krönika här.

Mitt inne i sommartorkan

En fredag som innebär dagen före Dagen. Sveriges äventyr borta i Ryssland berör vid det här laget hela svenska folket och alla vardagliga sysslor läggs undan när det stundar match. Helt underbart osvenskt att vi samlas på restauranger och andra officiella platser för att tillsammans heja fram våra svenska hjältar.

Jag såg matchen mot Schweiz på en ganska pixlig storbildsskärm i Oscarsparken i Lindesberg och kanske blir det samma sak igen. En fantastisk känsla att kunna samlas på det sättet, dricka en öl och ge det svenska laget det stöd de behöver. Englandsmatchen i morgon kan bli en riktig klassiker…

Som ni läsare märker är media just nu inne i det vi kallar sommartorkan. Politikerna är i bästa fall i Almedalen och frotterar sig, men de flesta ligger nog i hängmattan eller har semester – som många andra. Opinionssiffrorna just nu är väldigt intressanta och jag kan hålla med de analytiker som sätter Centern i vinnarhålet som det ser ut just nu. Inget av de klassiska blocken kommer att kunna bilda en majoritet och Centern vara det parti som blir en vinnare – oavsett hur det går i valet i september. Centern kan, både på riksplanet och kommunalt, bilda en majoritet åt båda hållen. Men än så länge är det långt kvar…

På sportfronten återstår en bortamatch för Nora BK innan lite semester väntar. I övrigt händer inte speciellt mycket. Igår var jag ute på Lindesbergs GK där jag bevakade elitgolftävlingen Lindesberg Open i Oakley Tour. Jag hade väntat mig ett gäng gnällande golfare, som inte alls gillade konditionen på golfbanan efter den torka som varit och är, men möttes av förstående golfare som gillade läget och som lyckades bemästra den stenhårda och svårspelade banan. Sådant gillar jag, som svär och beklagar mig betydligt mer när jag är ute och svingar.

Det är en riktigt trevlig fredagskväll som står för dörren. Jag ska strax sätta mig i bilen och åka till Nora för att bevittna Utmaningen 2018, ett av de event jag tycker är roligast under året. Det spelar inte så stor roll vem som simmar, cyklar och springer snabbast på cirka 24 minuter, det som är roligast är alla dessa motionärer som faktiskt står för en bragd varje gång de kommer i mål. Efter Utmaningen blir det grillad fläskfilé med en smarrig sallad och en öl.

Ha en lika trevlig fredagskväll där ute i Bergslagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.