Källberg om en vecka utan nyhetstoppar

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har upplevt en vecka utan nyhetstoppar. Att Irja Gustavsson efterträds av Bengt Storbacka som kommunalråd i Lindesberg känns inte som någon toppnyhet, men desto roligare att LIF Lindesberg ryckt upp sig. Läs Källbergs krönika här.

Irjas folkliga touch kommer att saknas

En riktig höstfredag har vi haft och det känns att kalla tider är i antågande. Såklart började också gräsklipparroboten att jävlas precis när jag beslutat att låta den gå för fullt i helgen för att sedan plockas in för vintern. Operation felsökning är inte lika enkelt på en liten elektrisk pryl som på en gammal Stiga…

En hyggligt normal vecka utan direkta toppar, men fortfarande kan jag säga att saker och ting börjar fungera lite normalt igen. Ändå borde vi oroas. Coronan ökar sitt inflytande just nu och risken att bli smittad är förmodligen större än den var under våren. Problemet är helt enkelt att vi börjar sänka garden, inte hålla så noga på restriktionerna och kanske använda sprit som vi gjorde innan vi visste vad Covid-19 var. Dags att vi stäppar upp igen, alltså!

I Lindesberg har sossarna utsett Irja Gustavssons efterträdare som kommunens starke man. Lite överraskande blev det Bengt Storbacka, som hållit en ganska låg politisk profil i kommunen sedan han avgick som kommunfullmäktiges ordförande. Själv trodde jag på lite yngre Jonas Bernström, men sossarnas turer är inte alltid begripliga. Det blir säkert bra med Storbacka, även om Irjas folkliga touch kommer att saknas.

I Lindesberg har också LIF Lindesberg ryckt upp sig efter den bedrövliga starten. Bortamatch ikväll och stor chans till nya poäng. Två skitmatcher i inledningen men därefter hände något. Jag vet inte vad, men sedan matchen mot Amo har LIF sett ut som det herrlag man är och ingenting annat. Uppryckningen kommer säkert både från nye tränaren Stefan Karlsson krav, men också inifrån truppen. Det där gamla LIF-sättet att långsamt matcha in unga spelare, som kanske aldrig utvecklas till seniorspelare, verkar inte gälla längre. Bäst spelar på samtliga positioner gäller.

Lindlöven däremot kan få ut mycket mer av den trupp man förfogar över. Men massor med matcher ska spelas innan det gäller och en blandad inledning får ingen att skita i byxorna. Lindlöven har så många bärande spelare att få lag i Hockeyettan kan mäta sig, och när väl tempot kommer (jag inbillar mig att man tappade en hel del under Covid-uppehållet) kommer också fler riktiga målchanser. Men visst saknas skyttekungen Max Lalander fortfarande, men han kommer att få den tid som krävs för att komma upp i gammal hederlig standard. Förlust igår mot HC Dalen kan bli seger på söndag då Skövde väntar på bortais.

Fredagskväll utan fredagsmys. Hustrun jobbar och jag ska se LIF Lindesbergs bortamatch mot Kärra via datorn. Satsar på lördagskvällen istället om vi lyckas hitta på något gott att tillaga och äta. Själv är jag sugen på pasta i någon form, alltid gott och känns nyttigt, men i morgon kanske jag är sugen på en tung höstgryta med rödvin och hela höstfloran av rotsaker.

Jag önskar alla en riktigt trevlig fredagskväll och kanske dricker ni ett glas skumpa på denna champagnens dag, något jag själv avstår.

Kanske skulle ha väntat lite med fredagswhiskyn…

4 Comments

 1. Kai Alt kan du förklara hur han var med och beslutade om det, för jag får inte ihop hur han skulle ha gjort de då Bengt S inte har några politiska uppdrag i regionen. Definitivt inte i hälso och sjukvårdsnämnden.

 2. Storbacka sade också nej till Ramshyttans skola och alla kommer väl ihåg bråket med LG Persson. Inte direkt den folklige sosseledaren direkt, men väl en besserwisser som man hoppas socialdemokraterna i Lindesberg ska gilla.

 3. I Nora sänker man inte garden mot corona!

  Här hålls fullmäktige nära nödutgångarna utifall några av ”pöbeln” skulle råka
  nysa eller komma med något otäckt.

  Gäller att sitta nära utgång och dra kvickt om det börjar vissla ”bakterier” eller
  byggprojekt i luften

 4. Kom nu ihåg att även Bengt Storbacka var med om att rösta för en nedläggning av kirurg akuten nattetid på Lindesbergs Lasarett….

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.