Källberg om en vit politisk vecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg saknar politik i nyhetsflödet, men gläds över att både sommarsporterna som vintersporterna är igång. Läs Källbergs krönika här.

Är det så illa att vi är nöjda?

Ännu en fredag mitt i nyhetstorkans tid och en krönika utan politiskt innehåll. Jag har diskuterat lokalpolitik med några insatta, men icke aktiva, politiker i veckan och de flesta är förvånade över den passivitet som råder. Det är trots allt bara en månad till dess att det är dags att gå till vallokalerna och de flesta politiker väljer att säga – ingenting. Visst finns det lite oppositionella aktiviteter här och där, men i övrigt ingenting. Kan det vara så illa att vi väljare är helnöjda med hur det är just nu? Är en röst på Moderaterna i Hällefors en röst på ett fortsatt samarbete med Socialdemokraterna och är en röst på Centern i Lindesberg en röst på Socialdemokraterna och inte på Alliansen? I så fall förstår jag fullkomligt varför Socialdemokraterna håller sig så lugna…

Äntligen börjar det hända något på sportfronten efter en händelselös månad. Under torsdagskvällen smög jag in i Lindesberg Arena och satt en timme och kollade när LIF Lindesbergs herrar genomförde en konditionstest. Än känner jag inte igen de nya spelare som kommit in sedan förra säsongen, men det lär man sig snart. Det blir något helt annat när spelarna får en boll i händerna.

Även Lindlöven börjar röra på sig. Tester har hållits under veckan och Löven kunde också presentera Niklas Lihagen som nyförvärv, en värvning som kan bli ett riktigt lyft i vinter. Fortfarande saknas en back i truppen, men både tränaren Jens Brändström och sportchefen Tomas Östlund verkar ärligt helnöjda med den trupp man ska använda sig av i vinter.

Men först ska förstås fotbollen starta sin höstsäsong. Nora BK hemmaspelar i morgon mot Sleipner och NBK har klarat uppgången till tvåan väldigt bra. Det blev två veckor ledigt för spelarna innan träningen återupptogs för ett par veckor sedan och det ska bli intressant att se hur man klarar ett tränarbyte mitt under säsongen.

Det börjar kännas tomt med fredagsmys utan att grillen tänds. Beslutet att inte grilla hemma i trädgården är mitt eget och visst har vi överlevt utan grillad mat de senaste veckorna. Förra helgen ersattes grillköttet av goda räkor och räkorna fungerade alldeles utmärkt, men nu börjar det vattnas i munnen så fort jag åker förbi en kohage. Vi får se om vi hittar något alternativ idag också, eller om undantagstillstånd kommer att gälla i helgen…

Ha en riktigt trevlig fredagskväll ute i Bergslagen.

1 Comment

 1. Vit vecka !

  Klart att politikerna behöver det efter Almedalen.
  Där var det ostron och rosé.

  För pöbeln blir det enligt MP alger och musslor, alltså lågprisalternativet.

  Don kanske skulle ladda elcyklarna och ta en tur ut i landskapet och se vad kossorna har att äta.

  Får dom inte ordentligt käk, så blir det tomma hyllor på Coop

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.