Bilden borde bytas då skägget är borta sedan länge... kanske nästa vecka.

Källberg om ett hårresande möte

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har varit på studentfirande på Lindeskolan och var i onsdags på ett sammanträde i kommunfullmäktige som hade det mesta att önska. Läs Källbergs krönika här.

Och vilket möte det blev…

Är det redan fredag igen, verkligen? Jo, jag vet att det är fredag och har själv bevittnat studenten på Lindeskolan tidigare idag. För övrigt ett riktigt fint studentfirande, som med lite otur hade gått i Corona-pandemins tecken – och inte i studenternas. Alla jag såg respekterade de anvisningar de fick och jag såg inte ett enda besökssällskap som översteg de tre personer som man hade bestämt. Den som var där känner säkert samma sak och enligt min mening finns det hopp fortfarande.

Politiskt har det varit kommunfullmäktige både här och där i veckan. I Lindesberg har man, precis som förra mötet, plockat bort det mesta som handlar om politik och jag valde därför att inte bevaka sammanträdet den här gången. Däremot kunde jag inte låta bli att åka till Nora i onsdags, där ärendena samlats på hög av helt andra anledningar än Corona eller Covid-19. Och vilket möte det blev…

När jag gick, efter fyra timmars debatt, hade man en bra bit kvar av dagordningen, eller dagoordningen. Jag har svårt att förstå varför flera av ärendena var så dåligt förberedda eller beredda. Så har det inte varit tidigare. Nu skulle man till exempel välja ledamöter till en beredning för att kommunens ska ha tydliga och mätbara mål, men debatten som följde var en parodi på lokal politik.

Jag får ganska många kommentarer från vanliga väljare när jag är i Nora och jag enkelt säga, utan att överdriva, att förtroendet för de folkvalda politikerna är lägre än vad åtminstone jag upplevt.

En liten kommentar också om Lindlövens truppbygge. Det ser riktigt jäkla bra ut. Den som efter förra säsongen undrade vilka spelare som ville vara kvar, kan nu istället fråga sig vilka av fjolårsspelarna som kommer att få vara kvar. Några pjäser till på pluskontot och bågen kan spännas inför kommande säsong.

Så mycket mer blir det inte den här veckan. Jag ser fram mot att kunna bevaka Nora BK-IFK Lindesberg på söndag, men innan dess vill jag ha en solig studenthelg. Frugan jobbar ikväll, så vi lagar fredagsmat i morgon istället och jag hoppas ägna delar av fredagskvällen åt golf.

Fira era studenter ute i Bergslagen och ha en trevlig kväll!

1 Comment

 1. När folk, börjar gå runt i cirklar, är det enligt min erfarenhet, risken för att bli
  ”påkommen” !

  Hela cirkusen handlar om pengar till det privata bankkontot och åstadkoms
  via olika avtal och kontrakt med byggföretag och ”tomthajar”.

  Få stopp på storentreprenörernas verksamhet, är svårt. Senaste är byggande av
  ett busstopp, som skall ta två månader. Snacka om räkning för det jobbbet, som
  någon krake godkänt och undertecnat.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.