Källberg om ett politiskt experiment

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg rapporterar idag om en ganska händelserik vecka, med politiska beslut som inte gillas och om våra olika sportlag, som startat säsongen på helt olika sätt. Läs Källbergs krönika här.

Det här kommer att bli en långbänk

Ytterligare en vecka är över och det har varit en ganska händelserik sådan.

I onsdags var det Seniormässa i Lindesberg Arena och samma kväll fick jag vara med när nästa 80 undersköterskor träffades för att diskutera socialnämndens geniala idé att korta av nattpass och få gratis arbetspass i retur. Jag kan hålla med nye nämndordföranden Mathz Eriksson om att våra skattepengar ska användas på bästa sätt, men att ingen i så fall har kommit på att 8+8+8=24 och inte 27, kanske bara visar att det handlar om att personalen är människor – precis som de brukare man sköter om.

Ganska många kommuner håller just nu på att införa den här styrmodellen och några kommuner har redan gått tillbaka till den gamla. 8+8+8 är en teoretisk modell som någon sannolikt tjänar pengar på att införa och det är ganska vanligt med den här typen av modeller. För några år sedan skulle ju alla kommuner införa en ny politisk organisation utan nämnder och resultatet av denna har väl gått sådär.

Den här historien kommer att bli en långbänk, tro mig.

Jag tänkte skriva lite längre om Lindlövens makalösa start på säsongen. Sex raka segrar imponerar på hela hockeylandet. Valde dock att ringa upp tränaren Jonas Dufåker och en artikel kommer senare ikväll.

LIF Lindesberg har inlett Allsvenskan betydligt beskedligare och har tre raka förluster inför lördagens bortamatch mot nykomlingen Boden. LIF ska naturligtvis vara det bättre laget, men en lång resa och höga förväntningar kan ställa till bekymmer.

I morgon startar dessutom Elitserien i volleyboll. Lindesbergs damer tar emot Svedala hemma och blir en vägvisare för hur säsongen kommer att se ut. Jag såg Lindesberg i ett par matcher förra helgen, men har svårt att sätta dessa träningsmatcher i relation till vad laget kan göra i tävling. Spännande att se i alla fall.

Min ”förbättringsperiod” fortsätter. Veckan har varit sådär, men jag har hört att det blir så emellanåt. Tre veckor snart och den här veckan har resultaten varit magrare än under de första två. Det är full sysselsättning mellan jobben att räkna poäng och har nu upptäckt en scanningsfunktion i appen, som omedelbart ger svar på hur många poäng en viss vara innehåller. Jag har inte riktigt vågat tänka på hur många poäng man då och då mumsat i sig innan den här perioden, men att skanna runt bland chips, nötter och såser på affären gör att mobilen nästan överhettas.

Det blir alltså ett magert fredagsmys även ikväll. Förmodligen räkor i någon form och massor med grönsaker. Gott i och för sig, men efter snart tre veckor som nyttig längtar jag efter en smörstekt biff, potatisgratäng och en hemslagen bea – och inte en enda ärta på tallriken.

Ät något nyttigt ikväll, ni också;-)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.