Källberg om EU-projekt och feminister

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg summerar veckans händelser och noterar en viss skepticism mot EU-projekt. Källberg noterar också att det enbart finns nio feminister bland Noras politiska manliga företrädare. Läs Källbergs krönika här.

Bara nio manliga feminister i Nora

Ännu en vecka drar sig mot sitt slut och jag kan återigen konstatera att det märks att det är ett val i antågande. Antalet mejl och pressmeddelanden med fastslagna valsedlar har varit många, även om innehållet på valsedlarna knappt får någon att höja på ögonbrynen.

På sportfronten är det bara att hålla båda tummarna riktigt hårt. LIF Lindesberg riskerar att få kvala för att spela kvar i Allsvenskan och alla vet hur svårt ett kval kan vara för ett lag som har förlorat under en hel säsong. Det är ännu inte klart vilka lag som kan stå för motståndet i ett eventuellt kval, tufft kommer det förmodligen att bli hur som helst. Just nu är det Täby och Mantorp från norrettan och Kärra och Ystad IF U från söderettan som ska förkvala om vilka två lag som ställs mot lag 11 och 12 i Allsvenskan.

Jag skrev en artikel i veckan om ett EU-projekt som går ut på att personer som står långt från arbetsmarknaden ska få jobb, och det har skrivits en hel del kommentarer där de flesta varit skeptiska. Jag hoppas att jag har fel den här gången, men alla som någon gång berörts av ett EU-projekt har all rätt att vara skeptiska. Resultaten brukar inte bli så bra, åtminstone inte de jag skrivit om. Jag kommer ihåg när EU pumpade in ganska många miljoner i ett projekt som skulle göra Malingsbo/Kloten lika attraktivt som Gröna Lund, men med naturen som dragplåster istället för karuseller. Det gick sådär, kan man väl säga. Istället för, vilket var tanken, att människor i vår obygd skulle kunna försörja sig på naturturismen skapades egentligen ingenting av värde och ingen fick jobb eftersom turisterna uteblev. När projektet summerades fanns en kastmaskin för lerduvor och 30 kastspön med tillhörande rullar, vilka sannolikt ligger nedpackade i något kommunförråd. Vi får hoppas att det nya projektet går bättre.

Jag tänkte också på ett debattinlägg som publicerades på 24i idag. Rubriken var ”Det räcker nu”, handlade om #metoo och var undertecknat av nio gentlemän inom politiken i Nora. Antingen lyckades William Grönlund i Fi lura åtta gubbar att skriva under inlägget eller misslyckades Grönlund med att få med majoriteten av män i politiken i Nora. Jag hittade inte en enda sosse, inte en enda vänsterpartist, inte en enda Norapartist, inte en enda sverigedemokrat och såklart inte en enda kristdemokrat. Det är fanimej inte enkelt att vara feminist i Nora.

Kvällen kommer att i italienska färger. Vitt som i pasta, grönt som i örter och rött som i ett gott rödvin. Enkel mat med mycket smak passar ju bra en fredag som denna. Lite orange blir det förstås också då det gäller att följa LIF Lindesbergs ödesmatch nere i Torslanda.

Håll tummarna för LIF Lindesberg i kväll och ha ett trevligt fredagsmys!

2 Comments

 1. Det jag funderar över, är hur den här trenden, med ”feministiskt” och Metoo, kommer att påverka Noras kommunala och politiska sexliv.

  Resor till ”vänner”, Ålandsturer, Loka och andra konferensställen och inte mints krogarna i Nora, som kryper på knäna, på grund av för lite folk.
  Dom får väl lägga ner

  Är vi tillbaka till gamla folkets hus, där damerna stod uppradade efter väggarna och en del blev över.

  Perioden med ”raggande” ser ut att ha tagit slut i Nora. Inge kul längre för politiker och tjänstemän !

 2. Något som inte framkommit speciellt mycket, eller egentligen inte alls i lokalmedia, är att Socialdemokraterna har infriat sitt vallöfte från 2014, genom att ta ca 3 miljoner av våra skattekronor från kommunens investeringsbudget och bygger en konstgräsplan i Frövi. Bra för Frövi IK:s ca 750 medlemmar.
  Sedan var det den 12 mars i veckan, och då drogs de av kommunen finansierade resorna till och från dagligverksamhet in för de handikappade. För de skulle sparas
  425 000 kr, då Socialnämden i kommunen hade underskott i sin ekonomi.

  Detta verifierar ju de som Socialdemokraterna alltid vill framtona att.
  Socialdemokratisk politik gör skillnad. Javisst Konstgräs är viktigare än de handikappade och deras behov. Det är skillnad på riktigt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.